Erika Thiel: Kis képes művészettörténet


1.700 HUF 4.70 USD

Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. december 09.
Termékkód: 5461204
Megtekintések: 94
Megfigyelők: 0
Eladó adatai

KonyvDealer (104)  
BUDAPEST

Hitelesített felhasználó

Válaszadás: 100%-ban1 óra alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Ma, 05:06
Regisztráció: 2022. január 26.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Állapot:
Kötés típusa:kemény kötés

Corvina Könyvkiadó, 1970

191 oldal

Erika Thiel: Kis képes művészettörténet

Ez a mű az európai képzőművészet eredetét és fejlődését mutatja be nagy vonásokban. A kezdet kezdetétől egészen napjainkig követi nyomon a nagy stíluskorszakokat. Nemcsak arra a kérdésre keres választ, hogy mikor és hogyan ment végbe a fejlődés, hanem az okokat is kutatja, sőt a művészet és a társadalmi valóság sokrétű kapcsolatát is igyekszik feltárni.
Könyvünk ismeretterjesztő mű, ezért csak a művészettörténet alapvető jelenségeinek ismertetésére szorítkozik. A szakember bizonyára hiányol majd sok tudományos adatot, ám a laikus olvasó számára - és ezt a könyvet elsősorban neki szántuk - ez az egyszerűsítés bizonyára előnyös, hiszen a művészet történetének útvesztőjében sokszor igen nehéz eligazodni.
A lényeget minél egyszerűbben és minél szemléletesebben igyekezett bemutatni a szerző: ez a törekvés szabja meg az egyes fejezetek szerkezetét, a képek válogatását és elrendezését. A tíz fejezet mindegyike egyformán tagolódik; a történelmi háttér jellemzése után először a kor építészetét tárgyalja, majd a szobrászatot és a festészetet, végül pedig az alkalmazott művészetet, a divatot is beleértve.
A könyvben kevés szó esik hazai művészetünk fejlődéséről. Valójában a német művészet bemutatásán van a hangsúly, de ez természetes, hiszen német szerző írta, német közönség számára. De talán éppen az teheti számunkra is érdekessé ezt az összefoglalást, hogy idegen szemmel tekinthetjük végig a művészetek történetét. Az eredeti mű alig tér ki a mai magyar művészeti alkotásokra. Ezen a hiányon úgy kívántunk segíteni, hogy a könyvet a mai magyar építészet, szobrászat és festészet néhány jellemző alkotásának bemutatásával egészítettük ki, és ezeket a szövegrészeket a többihez hasonlóan képek kísérik.
A képanyagnak kettős feladatot kell betöltenie. A szövegközti reprodukciók, valamint az alaprajzok, az épületek kereszt-, illetve hosszmetszetei a szöveget illusztrálják. A fejezeteket követő táblák viszont egy-egy kor, illetve egy-egy irányzat jellegzetes műalkotásait állítják egymással szembe, hogy az olvasót összehasonlító szemléletre ösztönözzék. A képekhez fűzött magyarázatok nemcsak művészettörténeti adatokat tartalmaznak, hanem az egyes műalkotások mélyebb megértéséhez is segítséget kívánnak nyújtani. Ha sikerül az olvasót arra serkenteni, hogy behatóbban foglalkozzék a művészettel és annak történetével, akkor kis képes művészettörténetünk elérte kitűzött célját.

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 3-5 munkanap
Személyes átvétel Budapest X.
MPL - csomagautomata 990 HUF
MPL - házhozszállítás 1990 HUF
PostaPont 990 HUF
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.

Mások ezeket keresték még