Harnos Zsolt: Klímaváltozásról mindenkinek (dedikált)


3.490 HUF 9.58 USD

Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. december 13.
Termékkód: 5472976
Megtekintések: 82
Megfigyelők: 0
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

gutenberghaz (39)   
Pest megye

Válaszadás: 100%-ban8 óra alatt
Pozitív értékelések: 97.22%
Utolsó belépés: 2024. április 30.
Regisztráció: 2023. február 17.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Állapot:kiváló
Kötés típusa:kemény kötés
Jellemző:dedikált, első kiadás, illusztrált

Budapesti Corvinus Egyetem, Kertészettudományi Kar, Matematika és Informatika Tanszék, Budapest, 2008., fűzött kemény papírkötés, 199 oldal, 24 cm x 17 cm, színes ábrákkal illusztrált. A szerző által dedikált példány.

A kiadvány a manapság népszerű témát érthetően, ábrákkal, grafikonokkal, adatokkal alátámasztva ismerteti az olvasóval. A minden egyes oldalán színes szakkönyvben így megtalálhatja a maga számára érdekes összefüggéseket az átlagolvasó, a magát képezni hajlandó diák és a szakember is.

A klímaváltozás valószínűleg az emberiség legnagyobb kihívása a XXI. században. A klímaváltozás tényét mind a kutatási eredmények, mind a megfigyelések egyre nagyobb valószínűséggel támasztják alá.
A világ számos része már ma is küzd a globális átlaghőmérséklet-emelkedés káros hatásaival.
Az éghajlatváltozás hatásai Európában és az Északi-sarkvidéken máris jelentősek és mérhetőek. Az éghajlatváltozás súlyosan érinti majd Európa természeti környezetét, hatása széles társadalmi rétegekre és a gazdaság szinte valamennyi ágazatára kiterjed. Az éghajlati hatások nemlineáris jellege, és az ökoszisztémák érzékenysége miatt az egészen kis hőmérséklet-változás is rendkívül jelentős hatásokat idézhet elő.
Több fórumon is megfogalmazták már: azonnali cselekvésre van szükség. A késlekedés komoly gazdasági veszteségeket okozhat. A kérdés az, hogy tudjuk-e, hogy mire kell felkészülni, mit kell tenni az esetleges károk elkerülése, enyhítése érdekében. A válasz egyértelműen nem. Számos nemzetközi és hazai program indult a klímaváltozás ok-okozati összefüggéseinek, a várható hatásoknak a megismerésére, klímastratégiák kidolgozására.
"Megismerni és cselekedni" - lehetne a jelszó a klímaváltozásra való felkészüléshez. A klímaváltozás az egész társadalmat érinteni fogja, így hatékony fellépés a változások káros hatásainak csökkentésére csak társadalmi összefogással képzelhető el. Ennek viszont feltétele az, hogy a társadalom legkülönbözőbb szereplői tisztában legyenek a klímaváltozási folyamattal, a várható hatásokkal, és a lehetséges alkalmazkodási eljárásokkal.
E könyv alapvetően ezt a célt szolgálja. Megpróbáljuk közérthető módon, sok példán keresztül bemutatni a klímaváltozást és annak lehetséges következményeit, bízva abban, hogy ezzel hozzájárulunk a lakosság reális tájékoztatásához, a folyamatok megértéséhez, ami egyik alapfeltétele a hatékony cselekvési programok kidolgozásának és megvalósításának.

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-3 munkanap
Személyes átvétel Budapest IV.
Postázás 1290 HUF
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.

Mások ezeket keresték még