Joseph Bédier: Trisztán és Izolda regéje (1956)


1.790 HUF 4.87 USD

Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. december 13.
Termékkód: 5473051
Megtekintések: 80
Megfigyelők: 0
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

gutenberghaz (39)   
Pest megye

Válaszadás: 100%-ban5 óra alatt
Pozitív értékelések: 97.22%
Utolsó belépés: Tegnap, 08:33
Regisztráció: 2023. február 17.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Kor:20. század
Állapot:közepes
Kötés típusa:kemény kötés
Jellemző:illusztrált

Új Magyar Könyvkiadó, Budapest, 1956, vászon, 217 oldal, 17 cm x 12 cm, fekete-fehér illusztrációkkal. A védőborító néhány helyen szakadt.

"Parmeniában, azon a földön, amelyet ma Bretagne-nak hívnak, élt egykor egy Riwalin nevű fejedelem. Igen fiatal volt, szép termetű és gazdag, bőkezű, illedelmes, hűséges és vitéz, így azután példaképe lehetett valamennyi lovagjának.
Ám szerette volna, ha erényei még tovább pallérozódnának. Ezért felkerekedett, hogy elutazzon Marke királyhoz, aki Cronwall és Angolország ura volt.
Esztendeig akart Marke híres udvarában időzni. Parmenia kormányát hűséges marsalljára, Rualra bízta. Azután felkészített egy hajót és nekivágott a tengernek, tizenkét lova kíséretében. Tintajolnál ért partot, Cronwall tartományban."
E sorokkal kezdi könyvét Günter de Bruyn, a kiváló német író, amelyben újra elbeszéli Trisztán parmeniai királyfi és Izolda ír királylány szerelmének szomorú történetét.
Az évszázadok óta ismert legendát a középkor nagy költője, Gottfried von Strassburg énekelte meg töredékekben maradt, 20 ezer soros eposzában.
Hogyan ismerkedett meg a két fiatal egymással, a nevében is boldogtalan végzetét hordozó Trisztán és az aranyszőke hajú Izolda? Miképpen ürítették ki a legyőzhetetlen szerelmet ébresztő varázsitallal teli poharat? Hogyan próbálták legyőzni érzelmüket, s miért nem lehettek egymáséi életükben?

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-3 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételBudapest IV.
Postázás1290 HUF
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.

Mások ezeket keresték még