Ferdinand Ossendowski: A sivatag népe


3.490 HUF 9.58 USD

Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. december 15.
Termékkód: 5477650
Megtekintések: 116
Megfigyelők: 1
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

gutenberghaz (39)   
Pest megye

Válaszadás: 100%-ban8 óra alatt
Pozitív értékelések: 97.22%
Utolsó belépés: Ma, 07:52
Regisztráció: 2023. február 17.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Kor:20. század
Állapot:
Kötés típusa:kemény kötés
Jellemző:első kiadás

Franklin-Társulat, aranyozott feliratú, antik kiadvány, Budapest, 246 oldal, 22 cm x 16 cm, Franklin-Társulat Nyomdája nyomása, Budapest.

A lengyel külügyminisztérium, a francia kormány, Lyautey marsall, Steg miniszter, Blanc miniszter, Dupont tábornok és más francia tisztviselők segítségével megnyílott előttem az út, hogy behatoljak az északafrikai törzsek belső életébe. Mindezeknek a személyeknek és intézményeknek legmélyebb hálámat fejezem ki, valamint az algíri Földrajzi Társaságnak azokért a nélkülözhetetlen információkért, amelyekkel az utazásom folyamán gyűjtött jegyzeteimet kiegészíthettem.
Benyomásaim és megfigyeléseim őszintesége lehet csak részemről az egyetlen viszonzás segítségükért.

Varsó, 1926.
Ferdinánd Ossendowski.

Ferdinand Ossendowski (1876 - 1945) lengyel író, újságíró, világjáró, felfedező és egyetemi tanár volt. Szentpéterváron járt egyetemre, ahol orosz szakon végzett. Egyetemi professzorának segédjeként eljuthatott távoli országokba, megfigyelni azok természetrajzát, élővilágát, népeit, kultúráját. Bejárta Ázsiát és Afrikát, megfigyeléseinek és tapasztalatainak lenyomata adja életművének jelentős hányadát. A gyógyítás éppen folyamatban volt. Egy piszkos, rongyos burnuszba öltözött asszony állt fátyol nélkül a hakim előtt. Arcának zöldesszürke színe, fénytelen szeme s egész testét megrázó köhögése mutatta, hogy milyen súlyosan beteg. Ott állt alázatosan és csendesen a csodatevő előtt, tekintetét a porba rajzolt ábrára függesztette. Az orvos felemelt egy palackot, amelyben, amint ő hangosan mondta, egy varázsforrás vize van valószínűleg a legközelebbi kútból merítette, folytonosan érthetetlen mondatokat hadart s a palackkal megérintette a beteg fejét, mellét és hasát. Ezután itatott vele egy keveset a vízből, elvett tőle egy pénzdarabot, arcára borította a piszkos fátyolt s a tömeg felé lökte, hogy helyet csináljon a következő áldozatnak.

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-3 munkanap
Személyes átvétel Budapest IV.
Postázás 1290 HUF
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.

Mások ezeket keresték még