EXTRÉM RITKA !! A Tiszaeszlári Bűnper(1941 második kiadás) TILTÓLISTÁS VOLT !!


75.000 HUF 204.54 USD

Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. december 18.
Termékkód: 5479121
Megtekintések: 215
Megfigyelők: 1
Eladó adatai

mokusmakci (148)  
Heves megye

Gyorsan válaszol az üzenetekre
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Ma, 09:18
Regisztráció: 2010. június 18.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Állapot:közepes
Kötés típusa:kemény kötés

EXTRÉM RITKA ! A Tiszaeszlári Bűnper(1941)gyűjtői darab, igen keresett könyv, árveréseken előfordul de nem jellemző. Kevés példányszámban adták ki de annak is javba része gyűjtőknél van. A könyv állapota korához képest, megfelelő. MPL posta házhoz 2.450ft vagy személyes átvétel.

Előszóval az első és második kiadáshoz, tartalomjegyzékkel és időmutatóval kiegészített kötet. Nyomtatta a Sylvester Rt. Nyomdája Budapesten.
Kiadói félvászon kötésben lévő példány aranyozott feliratozással ellátott kicsit kopott fedéllel.
A kötet szerzője, Bary József (Beregsom, 1858. június 29. – Nagyvárad, 1915. augusztus 13. ) kúriai bíró, a Tiszaeszlári vérvádper vizsgálóbírója. A kötet szerepel a Magyar Ideiglenes Nemzetgyűlés által 1945/1946-ban összeállított „ Fasiszta szellemű, antidemokratikus és szovjetellenes sajtótermékek címmel ellátott zárolt könyvek tételes és hivatalos listáján.
848 oldal.
II. kiadás


„Magyarországon, egy emberöltőn át, ha e szót valaki véletlenül kimondta, mindenkinek – aki azt akarta, hogy felvilágosodott, művelt embernek tartsák ~ kötelessége volt pirulva és szégyenkezve másra terelni a szót, s a Tiszaeszlári perről, mint a magyarság nagy szégyenéről hallgatni, és másokra is hallgatást parancsolni. Nemcsak elfogult antiszemitának kiáltották ki, hanem egyenesen tudatlannak, elmaradottnak bélyegeztek meg mindenkit, aki nem osztotta a véleményt, hogy az a puszta tény, hogy a Tiszaeszlári bűnper megindulhatott, a XIX. század szégyene, s ezt a szégyenfoltot minden magyar hazafinak kötelessége elrejteni, eltakarni. Arról az örök rejtélyről, ami az eltűnt Solymosi Eszter sorsára borult, nem volt szabad többé beszélni.

Fizetési opciók

Banki előre utalás

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Postázás2450 HUF
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.

Mások ezeket keresték még