Vladimir Bartol : Alamut .Európa kiadó. 2005


15.000 HUF 40.91 USD

Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. december 29.
Termékkód: 5503809
Megtekintések: 60
Megfigyelők: 0
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

janos32 (203)  
Győr-Moson-Sopron megye

Válaszadás: 100%-ban14 óra alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Ma, 18:29
Regisztráció: 2011. március 18.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Állapot:
Kötés típusa:puha kötés

Vladimir Bartol :Alamut Európa kiadsó. 2005.

240 x 170 mm. 474 oldal. Keménytáblás kötésben, pair borítóval.. Magyar nyelvű.

A ​tizenegyedik századi Perzsia északi hegyvidékén áll a bevehetetlen sasfészek, Alamut vára. Innen indítja el szent háborúját a perzsa birodalom ellen a hitében csalódott várúr, Haszan ibn Szabáh. A borotvaéles eszű, hallatlanul művelt filozófust kiválóan képzett harcosok, hitoktatók, tudósok maroknyi csapata segíti. Feladatuk, hogy kéttucatnyi jó képességű, önként jelentkező fiatalembert természettudományra, matematikára, zenére, verstanra, irodalomra tanítsanak. A fiatalok kemény harci kiképzést is kapnak. Minden lépésüket a Koránból vett idézetek irányítják. Ők lesznek majd ibn Szabáh követei, terveinek végrehajtói, mozgalmának terjesztői az iszlám világban. A legkiválóbbakat ibn Szabáh fejedelmien megjutalmazza: már most beléphetnek a paradicsomi kertekbe, melyeket a Korán azoknak a hívőknek ígér, akik a hitükért halnak meg. Ibn Szabáh ismeri a hasis hatását, a vár tövében pedig, egy rejtett és szigorúan őrzött édeni ligetben húrinak öltözött, kitanított, szebbnél szebb lányok fogadják a fiatalembereket. A kiválasztottak ezután mindenre képesek azért, hogy viszontláthassák a paradicsomot. A csoda híre a váron kívül is gyorsan terjed…

Vladimir Bartol szlovén keletkutató 1938-ban írta az Alamut című regényt. A világ csak 2001. szeptember 11-e után figyelt fel könyvére. „Aki meg akarja érteni az al-Kaida-vezér stratégiájának sikerét, annak el kell olvasnia az Alamutot”, írja a könyv egyik kritikusa. Bartol színes legendájának minden történelmi vonatkozása a valóságra épül. Haszan ibn Szabáh nevét ma is rettegett tisztelettel ejtik ki Iránban.

Szép, új állapotban kinálom eladásra !

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-2 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételGyőr
Postázás2500 HUF
Egyéb1500 - 1700 HUF

Mások ezeket keresték még