Hunyady József: Oroszlán és gödölye


2.800 HUF 7.62 USD

Termék információk
Feltöltés ideje: 2024. január 05.
Termékkód: 5517768
Megtekintések: 65
Megfigyelők: 0
Eladó adatai

KonyvDealer (103)  
BUDAPEST

Hitelesített felhasználó

Válaszadás: 100%-ban1 óra alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Ma, 06:44
Regisztráció: 2022. január 26.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Állapot:kiváló
Kötés típusa:kemény kötés

Studium Plusz Kiadó, 2016

440 oldal

Hunyady József: Oroszlán és gödölye

(Hunyady József tetralógiája 1.)

A ​gazdag cselekménybonyolítású, izgalmas történelmi regényeiről ismert Hunyady József Oroszlán és gödölye című művében a magyar történelem egy szinte ismeretlen pontjára irányítja a figyelmet.
Az első magyar parasztlázadás legendájáról korábban született regény és színdarab óta számos újabb dokumentum került elő, ezek felhasználásával született meg az Oroszlán és gödölye, mely történelmünk egyik méltatlanul elfeledett korszakának állít emléket. 1437-ben – a huszita parasztháború hatására – jobbágyságunk, kézművességünk és paraszti sorba taszított kisnemességünk első ízben ragadott fegyvert, hogy az István király által biztosított törvényes jogait visszaszerezhesse. Hinné-e bárki, hogy a mezítlábas erdélyi parasztok, kézművesek és kisurak két rettentő csatában is ízzé-porrá zúzták az erdélyi vajda és püspök roppant zsoldoshadait? Hogy két alkalommal is megalázó szerződés aláírására kényszerítették a dölyfös, orcátlan szemérmetlenséggel harácsoló nagyurakat? Hogy csak kétszeres úri esküszegés, aljas árulás és a parasztok jámbor hiszékenysége miatt bukott el végül is a csodálatos zendülés?
S a véres csaták, megtorló rajtaütések forgatagai mögül minduntalan kivillan Budai Nagy Antal és Csáky Ilona balladai szépségű, tragikus végű szerelme.

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 3-5 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételBudapest X.
MPL - csomagautomata990 HUF
MPL - házhozszállítás1990 HUF
PostaPont990 HUF
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.

Mások ezeket keresték még