Németh Ervin: A múzeumfalu titkai - Művelődéstörténet > Életmód > Falusi életmód (népi gazdálkodás)


1.800 HUF 4.91 USD

Termék információk
Feltöltés ideje: 2024. január 16.
Termékkód: 5542686
Megtekintések: 73
Megfigyelők: 0
Eladó adatai

szolieri (2021)   
Győr-Moson-Sopron megye

Gyorsan válaszol az üzenetekre
Pozitív értékelések: 99.87%
Utolsó belépés: Ma, 08:02
Regisztráció: 2014. május 11.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Téma:magyar néprajz
Állapot:
Kötés típusa:ragasztott
Jellemző:illusztrált

Németh Ervin: A múzeumfalu titkai

A könyv nagy segítséget nyújt a pedagógusnak a tanulmányi kirándulás helyének, programjának megválasztásához és az ott látottak feldolgozásához. Hat felfedezőutat indít a szerző, ahol a tanulók megismerkedhetnek a magyar parasztság múltjával, életmódjával és a mindennapi élettevékenység során használt tárgyaival. A göcseji, az őrségi és a vasi falumúzeum mellett, a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumba és a budapesti Néprajzi Múzeumba vezetnek ezek a látogatások. A kirándulások és az ötletes, játékos feladatsorok egyrészt bővítik a diákok ismereteit, másrészt lehetőséget nyújtanak a közösségnek a szórakozással egybekötött közös munkára.

Életmód > Falusi életmód (népi gazdálkodás)

Ahhoz, hogy a múzeumfalu titkait fölfedezhesd, el is kell utaznod arra a tájra, amelyet a könyv segítségével meg akarsz ismerni.
Nyugat-Dunántúlnak azon vidékére kalauzollak először, ahol a legősibb formájában őrződött meg a hagyományos népi kultúra. Három múzeumfaluba látogatunk el, hogy megismerkedjünk a göcseji és az őrségi parasztember - mára letűnt - életmódjával, a mindennapi élettevékenység során használt tárgyaival. A Vasi Múzeumfalu portáit bejárva az e tájon élt parasztság múltjáról alkothatsz képet jó két és fél évszázadra visszatekintve. Közben szert tehetsz tornáckatalógusra, bölcsőleltárra, s ha jól figyelsz, talán még kenyeret sütni is megtanulhatsz.
Negyedik felfedezőutunk a Kisalföldet mutatja be, de vele nem helyben, hanem a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumban fogunk megismerkedni. Érdekes lesz, ha összehasonlítjuk az előbb felfedezett, ősibb hagyományokat őrző világot a Kisalföld polgárosodó paraszti világával. Természetesen itt is lesz " ínyencség":=" bepillanthatsz=" a=" szövés-fonás=" rejtelmeibe,=" eljátszhatod=" egy=" cséplőgépügynök=" vagy=" falusi=" szatócs=" szerepét,=" s=" recept=" alapján=" megpróbálkozhatsz=" otthon=" prósza=" sütésével=" is!=" <=" p=">

>>

Kötés típusa: Ragasztott papírkötés

Oldalszám:215 oldal

Méret:20 cm x 12 cm

Több könyv együttes vásárlása jobban megéri.

Nézzen körül a kínálatomban. Köszönöm.


Fizetési opciók

Banki előre utalás

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-3 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
MPL - csomagautomata1425 HUF
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.

Mások ezeket keresték még