Michael Brooks 13 rejtély - Korunk legizgalmasabb tudományos talányai HVG Kiadó


2.900 HUF 7.97 USD

Termék információk
Feltöltés ideje: 2024. január 18.
Termékkód: 5549904
Megtekintések: 50
Megfigyelők: 0
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

limlomkincs (1389)  
BUDAPEST

Gyorsan válaszol az üzenetekre
Pozitív értékelések: 98.6%
Utolsó belépés: Ma, 09:23
Regisztráció: 2013. november 13.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Állapot:
Kötés típusa:kemény kötés

"A tudománynak tudnia kell, mit nem tud – itt kezdődik a bölcsessége. És itt kezdődik a megújulásának lehetősége is. Életünket olyan természeti jelenségek, folyamatok övezik, amelyeket nem értünk, amelyekre pillanatnyilag nincs érvényes magyarázata a természettudománynak. Nemcsak a placebo-hatás oka vagy az univerzum előttünk ismeretlen 96%-át kitevő „sötét anyag”, nemcsak a szupernóvák viselkedése vagy a földönkívüliek üzeneteként értelmezhető „Hűha!”-jel, amit egyetlenegyszer sikerült elcsípnünk az űrből – de az érthetetlen anomáliák között kell számon tartanunk életünk legalapvetőbb jelenségeit is, amilyen a halál és a szex. Sőt: maga az élet is e rejtélyek egyike.

Michael Brooks, a New Scientist szakírója sokatmondóan a babonás jelentésű 13-as számot választotta: épp ennyi a könyvében feltárt anomáliák száma – azoké a problematikus jelenségeké, amelyeket a tudomány ma még nem tud megmagyarázni. Brooks könnyűtollú, elegáns stílusú író – az ő leírásában a laikusok is átláthatnak a tudományos problémák lényegén. Világosan megnevezi korunk legnagyobb tudományos anomáliáit, és ugyanilyen tiszta képet ad a hozzájuk kapcsolódó kísérletekről és vitákról is. A könyv fejezetei a fizikától és a kozmológiától a biológián át vezetnek el egészen a tudomány misztikusabb rétegéig. A szerző megismerteti olvasóit az anomáliák tudománytörténeti hátterével is, hogy bemutassa, hogyan vezethetnek el ezek a problematikus jelenségek egy újabb tudományos forradalomig. A természettudósok is egyetértenek abban, hogy ha az e könyvben tárgyalt anomáliákra valaha is lesz megoldás, az paradigmaváltást fog előidézni az emberi élet, az univerzum – a teremtés értelmezésében.

Michael Brooks élénk hangnemével, bőven adagolt humorával kiválóan megfelelteti könyvét az olvasók legnehezebb elvárásának: egyszerre szórakoztató és tudományos, egyszerre hiteles és izgalmas olvasmány."

Átvehető: Budapesten a XIV., XV. kerületben.

Vidéki útvonalaim, alkalomszerűen: a 2 -es úton Budapest-Dunakeszi-Göd-Vác-Kosd útvonalon.

Egyéb helyekre futárral és postával az aktuális díjszabás szerint.

További termékeimnél padlás és tároló ürítés keretében, annak teljes tartalma: képek, lámpák, csillárok, bútorok, díszpárnák, dísztárgyak, konyhai eszközök, múltidéző, retro holmik és régiségek.

Hirdetéseim között jó pár darab az "Inke hagyaték" részét képezi.


Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-2 munkanap
Személyes átvétel Budapest XIV.
Postázás 1295 HUF

Mások ezeket keresték még