Gundel Imre: Gasztronómiáról és Gundelekről


1.700 HUF 4.64 USD

Termék információk
Feltöltés ideje: 2024. január 20.
Termékkód: 5553511
Megtekintések: 81
Megfigyelők: 0
Eladó adatai

KonyvDealer (103)  
BUDAPEST

Hitelesített felhasználó

Válaszadás: 100%-ban1 óra alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Ma, 06:46
Regisztráció: 2022. január 26.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Állapot:
Kötés típusa:kemény kötés

Mezőgazdasági Könyvkiadó, 1987

393 oldal

Gundel Imre: Gasztronómiáról és Gundelekről

Nagyon vegyes műfajú ez az írás. Első fejezete - a szerző szavával élve - gasztrofilozófia, a második családtörténet, a harmadik visszaemlékezés. Mindemellett kultúrhistória is, hiszen az ősök között irodalmilap-tulajdonos, több festőművész szerepel, és Latinovits Zoltán, akivel éveken át együtt nevelkedtek, a szerző unokaöccse volt.
A gasztronómia és a vendéglátás csak keveseknek tartozik az érdeklődési körébe. Egy európai hírű vendéglátóhely története, kulisszatitkai, az üzem leírása, de még egyes receptek puszta olvasása ennek ellenére azok számára is lebilincselő lesz, akiket sem a főzés, sem az üzem- vagy szakmatörténet egyébként nem érdekel.
Az egész könyv humorba ágyazva, anekdotaszerű "mazsolákkal", igaz "pletykákkal" szaftossá téve ismertet társadalmi, politikai, gazdasági, várostörténeti, diplomáciai eseményeket, finoman ironikus kritikákkal, bölcs tanácsokkal körítve. A nagyképűséget és nagyravágyást a legfőbb bűnök közé soroló szerző - egy nagy, gyakran tragikus sorsú család legfiatalabb tagja - szerényen, de őszintén, ízesen, élvezetesen mesél parlamenti vagy nagykövetségi fogadásokról éppúgy, mint a kitelepítésről, az államosításról vagy jelenlegi munkájáról a Vendéglátóipari Múzeumban. Egyéni véleményt nyilvánít Latinovits úgynevezett "öngyilkosságáról" is...
Bizonyára az sem érdektelen, hogy mindezt mély, nagyon meleg, szülői, gyermeki érzelmek, könnyfakasztó, megható sorok, levélrészletek emelik a napjainkban megjelenő hasonló írások fölé.

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 3-5 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételBudapest X.
MPL - csomagautomata990 HUF
MPL - házhozszállítás1990 HUF
PostaPont990 HUF
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.

Mások ezeket keresték még