Antos Zoltán: Horgászok kézikönyve


1.990 HUF 5.43 USD

Termék információk
Feltöltés ideje: 2024. január 25.
Termékkód: 5566377
Megtekintések: 88
Megfigyelők: 0
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

gutenberghaz (39)   
Pest megye

Válaszadás: 100%-ban8 óra alatt
Pozitív értékelések: 97.22%
Utolsó belépés: Ma, 07:52
Regisztráció: 2023. február 17.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Állapot:
Kötés típusa:kemény kötés
Jellemző:első kiadás, illusztrált

Mezőgazdasági Kiadó, MOHOSZ, Budapest, 1981., Franklin Nyomda, 406 oldal, 17 cm x 24 cm, 780 g.

A ​statisztikai adatok tanúsága szerint a horgászok száma az utóbbi években megtorpanás nélkül növekedett hazánkban, 1973 és 17979 között nem kevesebb, mint 126 ezer új tag jelentkezését tartották nyilván a horgászegyesületek. 1980 elején a horgászok összlétszáma 222 500 volt, az ország lakosságának tehát már több mint két százaléka űzte ezt a testedző, az idegfeszültséget oly jótékonyan oldó, egészséges sportot. Külön öröm, hogy ezen az arányon belül a tizennyolc éven aluli fiatalok szereplése jelentősen meghaladta a huszonöt százalékot.
Horgászni azonban éppúgy meg kell tanulni, mint vadászni, úszni, kerékpározni. Minden bizonnyal csak bosszúság és keserű csalódás származhat abból, ha valaki a legsekélyebb tájékozottság nélkül, holmi találomra összeállított készséggel kerekedik föl, hogy zsákmányul ejtse álmai álmát, azt a bizonyos „nagy halat”.
A horgásztudnivalók szakszerű, a gyakorlatban jól hasznosítható közreadásának szolgálatában működik együtt jó néhány éve már a MOHOSZ és a Mezőgazdasági Kiadó, legfontosabb halaink életmódjának és horgászatának monografikus feldolgozásával – az egyes kötetetek kelendőségét fölmérő jegyzékek szerint meglehetősen nagy érdeklődést keltve. Ez a termékeny együttműködés jelentős állomáshoz érkezett mos: a sorozat új tagja, a Horgászok kézikönyve a teljesség igényével foglalja össze azt az alapvető ismeretanyagot, amelyet a horgászatról, illetve a horgászathoz szorosan kapcsolódó különféle kérdésekről minden horgásznak el kell sajátítania, ha eredményesen akarja űzni ezt a sportot. A tizenegy tagot számláló szerzői munkaközösség Antos Zoltán irányításával kilenc fejezetben tárja az olvasók elé mondanivalóját.
A tartalomból: a horgászatról általában – a vizek és a halak élete – horgászeszközök – horgászkészségek, horgászmódszerek – etetés, etetőanyagok, természetes csalik – halaink és horgászatuk (ebben a fejezetben kevés híján negyven halfajról esik szó!) – a kapástól a trófeáig – horgászhelyek vizeinken – halgazdálkodás.
Őszinte meggyőződésünk, hogy ez a legidőszerűbb környezetvédelmi és halgazdálkodási ismeretekkel is kibővített nagy összefoglaló mű nemcsak itthon fogja méltóan betölteni a feladatát, hanem a nemzetközi szakirodalomban is érdeklődést kelt majd.

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-3 munkanap
Személyes átvétel Budapest IV.
Postázás 1490 HUF
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.

Mások ezeket keresték még