Jurij Trifonov - Türelmetlenség


200 HUF 0.56 USD

Termék információk
Feltöltés ideje: 2024. február 02.
Termékkód: 5586596
Megtekintések: 48
Megfigyelők: 0
Eladó adatai

LacusPelso (443)   
Somogy megye

Válaszadás: 100%-ban1 óra alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Ma, 17:41
Regisztráció: 2018. január 24.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Állapot:
Kötés típusa:kemény kötés
Magyar/világirodalom:világirodalom

Budapest - Uzsgorod 1976, 450 oldal, 21 x 15 cm.

II. Sándor cár egyszer így szólt az érte aggódó, életét féltő szeretőjéhez, Kátya Dolgorukaja hercegnőhöz:
- Énmiattam tökéletesen nyugodt lehetsz... Egy párizsi jósnő, egy öreg cigányasszony megjövendölte, hogy hét gonosz merényletet élek túl... még négy merénylet van tartalékban...
Ennek a "tartalékban" levő négy merényletnek az előkészítésében, megszervezésében és végrehajtásában vett részt e sajátos alkotás főhőse, a terrorista forradalmár - Andrej Zseljabov.
Miért akarta a forradalmároknak - mindennél többre: saját életük feláldozására is - elszánt kis csoportja mindenáron elpusztítani azt a cárt, akit a hatvanas években "Sándor, a Szabadító", a hetvenes években pedig "Sándor, az Akasztó" melléknévvel emlegetett az orosz társadalom?
Az akkori oroszországi forradalmi szervezetekben két felfogás uralkodott. Az egyik szerint a nép közt végzendő, meggyőző politikai propagandával kell megnyerni a tömegeket, hogy aztán az ő segítségükkel kiharcolják az alkotmányos rendet, véghezvigyék a demokratikus fordulatot. Amikor egyre bizonytalanabbá vált, hogy ez az út nem vezet célhoz, a legkeményebb és a legtürelmetlenebb forradalmárok a terror módszerére tértek át. Azt hitték: ha megölik a cárt, minden bajnak okozóját, ezzel elhárítják a legfőbb akadályt. Tévedtek. A megölt cár helyébe egy másik lépett, az elnyomó rendszer továbbra is fennmaradt. Lenin azonban joggal értékelte harcukat ilyen megállapítással: "... hősi terrorisztikus harci módszerükkel az egész világ csodálatát kivívták. Kétségtelen, hogy áldozatuk nem volt hiábavaló: közvetve vagy közvetlenül előmozdították az orosz nép későbbi forradalmi nevelését."
Abból a dokumentumanyagból, amelyet Trifonov felkutatott és felhasznált művének megírásához, történelmi krimit vagy romantikus kalandregényt is lehetett volna írni, ő azonban még csak nem is hagyományos értelemben vett regényt formált belőle, hanem szigorú történeti hitelességen alapuló kor- és emberábrázolást nyújtott.

Átvehető Siófokon, vagy postázom.

Kérem tekintse meg a többi termékem is, összevont vásárlással jelentős postaköltséget takaríthat meg.

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-2 munkanap
Személyes átvétel Siófok
Postázás 2260 HUF
Foxpost - csomagautomata 1500 HUF
MPL - csomagautomata 1211 HUF
PostaPont 2260 HUF
Egyéb 1480 HUF
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.

Mások ezeket keresték még