Budapest múzeumai - Hét múzeum mesterművei


1.800 HUF 4.90 USD

Termék információk
Feltöltés ideje: 2024. február 17.
Termékkód: 5623510
Megtekintések: 37
Megfigyelők: 0
Eladó adatai

KonyvDealer (103)  
BUDAPEST

Hitelesített felhasználó

Válaszadás: 100%-ban1 óra alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Tegnap, 06:44
Regisztráció: 2022. január 26.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Állapot:
Kötés típusa:kemény kötés

Corvina Könyvkiadó, 1976

168 oldal

Budapest múzeumai - Hét múzeum mesterművei

Budapest ​múltja kétezer éves. A mai magyar főváros területén épült. Aquincum római település volt, s a pesti rév már a népvándorlás korában fontos szerepet játszott. 896-tól a magyarok megjelenésétől a településjelleg állandósult; a középkori városközpontok Óbudán, a Vár-hegyen – a királyi palotával –, valamint Pesten alakultak ki; ezek – bár sok kárt szenvedtek a török hódoltság során – tovább növekedtek és belőlük alakult ki a mai modern világváros.
Budapest Magyarország kulturális központja; a legnagyobb művészi gyűjteményeket itt őrzik. A Magyar Nemzeti Múzeum az első közgyűjtemény, mely a XIX. század kezdetén a nemzeti érzés felbuzdulásának köszönhette létrejöttét; Széchenyi Ferenc adománya vetette meg alapjait, s nemesi gyűjteményekkel gyarapodott. Épülete a klasszicista kor egyik legszebb magyar alkotása. A magyar föld emlékeit gyűjti mind a honfoglalás előtti korokból, mind pedig a magyar történelem századaiból napjainkig.
A Szépművészeti Múzeumot 1984-ben alapították, és a mediterraneum területéről, a görög és itáliai kultúrák, valamint a középkortól a XX. századig terjedő európai képzőművészet köréből származó műtárgyai s régi magyar művészeti emlékei világhírűek.
A XIX. és XX. századi magyar művészet remekeit az 1957-ben alapított Magyar Nemzeti Galéria gyűjti és gyarapítja. Az Iparművészeti Múzeum Európa és Ázsia ötvös-, bútor-, kerámia- és textilművészetét reprezentálja, a Néprajzi Múzeum a népművészet tárgyi és zenei termékeit gyűjti, mind Magyarországról, mind a világ különböző népeinek köréből. Budapest történeti emlékei – az őskortól napjainkig – elsősorban a Budapesti Történeti Múzeumban találhatóak. Ennek önálló részlegei az Aquincumi Múzeum, a Vármúzeum és a Kiscelli Múzeum.
Ez a könyv első ízben vállalkozik arra a feladatra, hogy e múzeumok tevékenységét együvé foglalva ismertesse és együttesen mutassa be azok legszebb hazai és külföldi műtárgyait.

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 3-5 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételBudapest X.
MPL - csomagautomata990 HUF
MPL - házhozszállítás1990 HUF
PostaPont990 HUF
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.

Mások ezeket keresték még