HOUSE - A SEBZETT GYÓGYÍTÓ A TELEVÍZIÓBAN


1.000 HUF 2.75 USD

Garancia: 180 nap  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2024. március 04.
Termékkód: 5669204
Megtekintések: 29
Megfigyelők: 0
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

aqua (2795)    
BUDAPEST

Gyorsan válaszol az üzenetekre
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Ma, 06:06
Regisztráció: 2011. július 11.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Állapot:kiváló

HOUSE - A SEBZETT GYÓGYÍTÓ A TELEVÍZIÓBAN

A ​Dr. House egy világszerte ismert, régóta sikeres orvosi dráma. A House – A sebzett gyógyító a televízióban Jungiánus perspektívából elemzi a sorozat és névadója, Dr. Gregory House, pszichológiai felépítését.

A könyv szerzői utánajárnak annak is, hogy a Dr. House sorozat töretlen népszerűsége összefüggésbe hozható-e azokkal a mélyen a kultúrába ágyazott kérdések megfogalmazásával. A könyv három részből áll – Dr. House diagnózisa – Dr. House kezelése- és Dr. House boncolása – és a fejezetekben megvitatott kérdések között a következők szerepelnek:
• A sorozatban visszatérő, részletek, témák, motívumok, szóképek
• Narratíva, karakter és vizuális struktúra
• Az orvos és csapata tetteinek, a szövegnek és képeknek az összefüggései
• A hős, a sebzett gyógyító és az Örök Gyermek archetípusának tettei

Az orvosok, akadémikusok, és terapeuták hozzájárulása lehetővé teszi, hogy teljesen új perspektívából szemléljük a Dr. House sorozatot, és a jungi pszichoterápiát tanuló diákok és a módszerben dolgozó szakemberek fontos olvasmánya lehet. A könyv mellékletében szereplő, jungi alapfogalmakat ismertető glosszárium lehetővé teszi, hogy a Dr. House azon rajongói számára is érdekes olvasmánnyá váljon, akik mélységében szeretnék megérteni a sorozatot.

Luke Hockley, PhD, a Bedfordshire Egyetemen belül működő Research Institute for Media, Art and Design médiaelemzést oktató professzora. Luke társszerkesztője az International Journal of Jungian Studies (IJJS) című folyóiratnak, és a Jung and Film Two: The Return című műnek, amelyet 2011-ben ad ki a Routledge. Luke emellett magánpraxisban dolgozó pszichoterapeuta, Londonban és Bedfordshire-ben.

Leslie Gardner, PhD, az Essex-i Egyetem Pszichoanalitikus Tanulmányok Központjában tanult Jungi retorikát, és Vicót tekinti elődjének. Az International Association of Jungian Studies, egy Interneten működő szervezet végrehajtó bizottságának az elnöke. Jelenleg egy nemzetközi irodalmi ügynökséget vezet Londonban, és a Manchester Metropolitan University szépírást oktató óraadó tanára.

A „sebzett gyógyító” is egy archetípus elnevezése, ami Aszklépiosztól, a gyógyítás görög istenétől ered. Bottal ábrázolják, maga is sebzett gyógyító, aki hiába tud mást meggyógyítani – önmaga meggyógyítására mégis képtelen. Ismerős alak?

Garanciális feltételek

Garancia: 180 nap  

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-2 munkanap
Személyes átvétel Budapest
Postázás 1295 HUF
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.

Mások ezeket keresték még