Haynau táborszernagy, főparancsnok Proklamációja és Közleménye! 1849!

A szabadságharc “véres” dokumentumai!

90.000 HUF 244.84 USD

Termék információk
Feltöltés ideje: 2024. március 27.
Termékkód: 5726572
Megtekintések: 75
Megfigyelők: 0
Eladó adatai

vaticana (321)   
Somogy megye

Válaszadás: 100%-ban10 óra alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Ma, 19:47
Regisztráció: 2010. november 19.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek

Az osztrák sereg főparancsnoka, táborszernagy, a "bresciai hiéna". 1849 májusában megbizták a magyarországi hadjárat vezetésével, teljes hatalommal. Az oroszok segítségével június. 20. és 21. között visszanyomta Görgey seregét Zsigárdnál és Perednél, elfoglalta Győrt, július 11-én visszaverte a komáromból kitörni akaró magyar sereget, megszállotta a fővárost és nyomon követve Dembinszky seregét, Szőregnél és végre Temesvárnál nagy győzelmeket aratott aug. 9-én. Azt hitte, hogy e gyors és határozott hadviselése által eldöntötte a háborut és azért dühét a végsőkig fokozta Görgeynek az az elhatározása, hogy az oroszok előtt rakta le a fegyvert, megfosztva őt igy attól a dicsőségtől, hogy az ő serege, az osztrák vett erőt a forradalmon. Teljhatalma módot nyujtott neki arra, hogy boszuját töltse a szabadságharc elfogott vezérein és az egész szerencsétlen országon. Az 1849 október 6-iki kivégeztetések Aradon és Pesten, számos hazafinak megöletése, sok ezernek börtönbe vetése és üldözése mindenkorra megbélyegzik Haynau emlékét - akit aztán a bécsi udvar lemondatott, majd Londonban a magyar szabadságharc mellett kiálló angol serfőző munkások meg is vertek.

Történelmi RITKASÁG a dupla méretű, Győrben 1849. július 1-én keltezett a úgynevezett Nagyproklamációja, amelyet csak az OSZK levéltárában találtunk, aukciókon is csak évtizedenként fordul elő! Ezért az összegért még az Öné lesz Haynau már Pesten (Pesth, 1849. július 20.) nyomtatott KÖZLEMÉNYE is, amely ugyancsak a véres bosszúszomjának a megjelenítése! A Proklámáció mérete: 42x52 cm. Ritka Dupla megjelenésű! A Közlemény ennek fele méretben, német nyelven - érthető: Pest polgári lakosságának többsége németül beszélt. A képen látható történelmi hitelességű jó állapotban!

Vegye meg MOST, ritka alkalom, hogy a magyar szabadságharc értékes dokumentumának őrzője lehessen!

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-3 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételKaposvár
Postázás2400 HUF
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.

Mások ezeket keresték még