Borászok zsebkönyve. 4900.-Ft


4.900 HUF 13.44 USD

Termék információk
Feltöltés ideje: 2024. április 06.
Termékkód: 5748680
Megtekintések: 23
Megfigyelők: 0
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

sharky1 (992)    
Heves megye

Hitelesített felhasználó

Válaszadás: 100%-ban40 perc alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Ma, 22:30
Regisztráció: 2018. június 18.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Téma:borászat
Állapot:kiváló
Kötés típusa:kemény kötés

Török Sándor: Borászok zsebkönyve

Kiadó:Mezőgazda Kiadó

Kiadás helye:Budapest

Kiadás éve:2009

Kötés típusa:Fűzött kemény papírkötés

Oldalszám:275 oldal

Sorozatcím:Falugazdász könyvek

Nyelv:Magyar

Méret:19 cm x 13 cm

ISBN:978-963-286-294-1

TARTALOM

Török Sándor - Eperjesi Imre: Borszőlőfajták11Államilag elismert fajták11Fehérborszőlő-fajták11Vörösborszőlő-fajták19Termesztésben még ismert és egykori szőlőfajták22Magyarországon kevésbé ismert fontosabb szőlőfajták25Fehérborszőlő-fajták25Vörösborszőlő-fajták27Török Sándor - Eperjesi Imre: Nevezetesebb borok és borvidékek31Török Sándor - Kállay Miklós: Hatósági előírások, szabványok57A borkészítés során leggyakrabban használt fogalom-meghatározások57A bor mint jövedéki termék59A must és a bor készítésekor és kezelésekor felhasználható anyagok61Adalékanyagok61A must és a bor készítésekor és kezelésekor alkalmazható eljárások633Borászati szabványok65Különféle mustok és borok jellemzőinek követelményei68Török Sándor - Kállay Miklós: A must és a bor összetétele77Cukrok77Alkoholok77Szerves savak78Ásványi anyagok80Nitrogéntartalmú anyagok81Illatanyagok82Fenolszármazékok (polifenolok)82Pektinanyagok83Enzimek83Vitaminok83Szén-dioxid (CO2)83Borok és borászati anyagok alkohol- és savösszetétele84Török Sándor - Magyar Ildikó: A must és a bor mikroorganizmusai89Élesztőgombák89Baktériumok91Penészgombák93Török Sándor - Eperjesi Imre: Must- és borkezelés95Kénezés95Kénezési módszerek95A szőlő és a must kénezése97Nyálkázás97Borok kénezése98A must cukortartalmának növelése99Átszámítási táblázatok101A must erjesztése109Erjesztés fajélesztővel110Az erjedés irányítása és ellenőrzése111Térfogatcsökkenés112Vörösborkészítés112Musttartósítás113Kénessavval tartósított must114Szeszezett must (misztella)114Töményített must114Sűrített must116Cukorral töményített must116Feltöltés116Fejtés117Szeparálás117Házasítás118Derítés119Bentonitos derítés120Csersav-zselatinos derítés120Kovasav-zselatinos derítés121Sárgavérlúgsós derítés (kékderítés)122Szűrés123Kovaföld124Perlit125Cellulóz125Szűrőlapok125Szűrőmembránok126Hidegkezelés127Borok térfogatának változása hőmérséklet-változás hatására128Melegkezelés130Pasztőrözés130Tartós melegkezelés131Melegtöltés131Borstabilizálás kémiai szerekkel131Metaborkősav131Szorbinsav, káliumszorbát131L-aszkorbinsav (C-vitamin)132A savtartalom szabályozása132Savcsökkentés szénsavas mésszel132Kettős sós savtompítás133Savcsökkentés biológiai almasavbontással133A savtartalom növelése134Az alkoholtartalom növelése (avinálás)134Párlási bor (Brennwein)135A cukortartalom szabályozása135A bor színezése136Borkezelés aktív szénnel136Szénsavas borok136Pezsgőgyártás137Alapborkészítés137Likőrök137Élesztő137A töltőbor összeállítása138Erjesztés, érlelés139Tisztítás, likőrözés139A pezsgőpalackban mért nyomás140Habzóbor142Gyöngyözőbor143Szén-dioxid hozzáadásával készült gyöngyözőbor144Ízesített borok és likőrborok144Az alapanyagok keverési arányának kiszámítása144Fűszerek145A borkezeléssel kapcsolatos adatok147Borbetegségek és borhibák150A bor tárolása157Fahordók157Vasbeton tartályok159Műanyag tartályok160Alumínium tartályok161Saválló acél tartályok161Adatok űr- és folyadéktartalom kiszámításához161Török Sándor - Kállay Miklós: Must- és borvizsgálatok165Mustfokolás165Az alkoholtartalom mérése169A titrálhatósav-tartalom meghatározása170A borban előforduló savak adatai172A cukortartalom meghatározása173A vonadékanyag (az extrakt) meghatározása176A borok sűrűsége178A kénessavtartalom meghatározása180Az állóképesség vizsgálata181Levegőpróba181Melegpróba181Hidegpróba181Rázópróba181Török Sándor -Magyar Ildikó: Sejtszám-meghatározás181Sejtszám meghatározás Bürker-kamrával182Az élősejt-szám meghatározása lemezöntéssel183Az élősejt-szám meghatározása membránszűréssel183Üledékvizsgálat183Határozókulcs az üledékanyagok vizsgálatához186Török Sándor - Kállay Miklós: Borbírálat188A borbírálat feltételei190Borbírálati módszerek192Török Sándor - Kállay Miklós: Gazdasági adatok197A szőlőfeldolgozás különböző fázisaiban nyert termékek mennyisége197Veszteségek198Melléktermékek és hulladékok198Borveszteség-normák199Költségek199Munkaerő-gazdálkodás200Csomagolási és raktározási adatok201Anyaggazdálkodás202Árkalkuláció203Török Sándor - Kállay Miklós: Technikai adatok205Mértékek205SI nemzetközi egységrendszer205Régi magyar mértékek209Angol-amerikai mértékek211Egyéb folyadék- (bor-)űrmértékek212Bibliai űrmértékek folyadékokra213Antik római folyadékűrmértékek213Kémiai adatok214Egyes anyagok sűrűsége215Török Sándor - Eperjesi Imre: Borászati szótár217Török Sándor - Eperjesi Imre: Statisztikai adatok241Török Sándor - Kállay Miklós: Magyarország borvidékei259Borvidékek, bortermőhelyek259Szőlőtermő tájak259Borvidékek259Bortermő helyek265Borvidékeink jellemző borszőlőfajtái265Török Sándor - Eperjesi Imre: Ételek - borok269Irodalom271Folyóiratok271A magyar borászati irodalom néhány jeles alkotása273Ajánlott irodalom275

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-2 munkanap
Személyes átvétel Eger
Foxpost - csomagautomata 1639 HUF
Foxpost - házhozszállítás 2459 HUF
GLS - házhozszállítás 3950 HUF
MPL - csomagautomata 1195 HUF
MPL - házhozszállítás 2060 HUF
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.

Mások ezeket keresték még