Vérző Magyarország.


3.500 HUF 9.59 USD Licitálok
Aukció részletei
Licitek száma: 0 licit
Hátralévő idő: 1 nap 1 óra
Aukció vége: 2024. máj. 01. 16:40
Termék információk
Feltöltés ideje: 2024. április 17.
Termékkód: 5774294
Megtekintések: 18
Megfigyelők: 0
Eladó adatai

lidacska1 (209)  
Csongrád megye

Válaszadás: 100%-ban1 óra alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Ma, 15:22
Regisztráció: 2019. február 13.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Kor:20. század
Állapot:közepes
Kötés típusa:puha kötés

Padláslelet.Képek szerinti állapotban.Sajnos a külső borítója hiányzik.Olvasható állapotú a könyv

Hazáért:

e szó fogalmának jegyében álljon csatasorba minden magyar író és költő. A háború fegyveri elhallgattak, szóljanak meg a múzsák. Lelkesítsenek, acélozzák meg a lelkeket, az elszakított magyar földekre vigyenek reményt és kitartást, a megmaradt magyar földeken élesszék a hazaszeretet tüzét. Az eszmék és gondolatok harca, ha az a legnemesebb érzés, a hazaszeretet szárnyán lendül a magasba, ellenállhatatlan annak tere végtelen. Eszmének, gondolatnak, hazaszeretettnek nem lehet mesterséges határt vonni, az minden határon át és mindenekkel szemben diadalmaskodik. (Horty Miklós kormányzó)

Ím ígyen szól a könyv előszava, … s maga a mű, méltán tükröző az írástudók 'néhai' Haza szeretetét. Ma már csak egy 'levél' maradt, s az olvasók népes tábora szorgosan, mint a méh – moly szem fogait belevájja.

Krúdy Gyula mintegy kétezer-ötszáz novellát írt pályafutása négy évtizede alatt. Ezek java része újra meg újra megjelent gyûjteményes köteteiben. Számos olyan elbeszélése akad azonban, amelyik álmát alussza egy-egy régi újság porladó lapjain. Olyan nehéz sorsú, mint az itt újra közölt novella, talán nincs még egy. Bármely válogatás állandó darabja lehetett volna, mégis mindenünnen kimaradt az elsõ megjelenése óta eltelt több mint hetven év során. (Még a Krúdy Életmûvet alaposan feldolgozó, Gedényi-féle bibliográfia sem tud a létezésérõl.) A mellõzés oka, hogy a novella a Kosztolányi Dezsõ szerkesztette Vérzõ Magyarország címû antológiában látott nyomdafestéket 1921-ben. Ebben a harmadfélszáz oldalas, Magyar írók Magyarország területéért alcímet viselõ kötetben Babits Mihály, Tóth Árpád, Gárdonyi Géza, Karinthy Frigyes és literatúránk többi jelese vallott arról, miként élte meg Trianon sebét, erkölcsi és lelki drámáját. Ez lett a Krúdy-novella „bûne”, ezért tûnt el majdnem örökre az író munkásságából. (Kelecsényi László)

FIGYELEM

A TERMÉKEMRE CSAK AZ LICITÁLJON AKI KOMOLYAN IS GONDOLJA A VÁSÁRLÁST.LICITET NEM TÖRLÖK. A LICIT LEJÁRTA UTÁN A VEVŐNEK 3.NAPJA VAN ARRA,HOGY FELVEGYE VELEM A KAPCSOLATOT,ÉS 7-NAPJA ARRA,HOGY A TERMÉKET ÁTVEGYE.ELLENKEZŐ ESETBEN NEGATÍVAN ÉRTÉKELEM ÉS KIZÁROM A LICITÁLÁS LEHETŐSÉGÉRŐL.


MEGÉRTÉSÜKET KÖSZÖNÖM.MINDEN KÉRDÉSRE SZÍVESEN VÁLASZOLOK.


Fizetési opciók

Banki előre utalás

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-3 munkanap
Személyes átvétel Hódmezővásárhely
Postázás 950 HUF
Foxpost - csomagautomata 1100 HUF
MPL - házhozszállítás 950 HUF
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.

Mások ezeket keresték még