A hirdetés lejárt, a termék nem kelt el. A gombra kattintva jelezheti az eladónak, hogy érdekli a termék és kérheti a hirdetés újraindítását.
Érdekel a termék

Szikora András.Katonagalambok,postagalambok


4.500 HUF 12.31 USD
Aukció részletei
Licitek száma: 0 licit
Hátralévő idő: lejárt
Lejárat ideje: Ma, 16:48
Az aukció befejeződött, a termék nem kelt el.
Termék információk
Feltöltés ideje: 2024. április 17.
Termékkód: 5774477
Megtekintések: 21
Megfigyelők: 0
Eladó adatai

Janesz48 (178)  
Csongrád megye

Válaszadás: 100%-ban24 perc alatt
Pozitív értékelések: 96.88%
Utolsó belépés: Ma, 20:46
Regisztráció: 2017. december 28.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Állapot:kiváló
Kötés típusa:kemény kötés

„…katonabecsület, katonahősök, katonadolog, katonafeleség, katonaföldrajz…”
Számtalan „katona” előtagú összetételt ismerünk. De katonagalambok…
Pedig a történelem tanúsága szerint nagyon is voltak katonagalambok. Ők derítették fel a hadműveleti terepet a római légiók számára, ők gyújtották fel – a lábukra erősített égő zsinegekkel – Iszkorosztyen várát Olga, kijevi hercegnőnek, Szulejmán szultán az ő akaratlan híradásuknak köszönhette az ostrom sikeres befejezését, legalábbis Zrínyi Miklós, a költő szerint. Fedélzetükön híradó galambokkal indultak útnak a Monarchia hadihajói, tengeralattjárói az első világháborúban, a franciák hős galambjai közt a becsületrendet kiérdemlő is akadt, s 1939-ben, amikor a gyors német invázió megbénította a lengyel hírközlő hálózatot, a galambok szolgáltak az ellenálló hadsereg számára az információtovábbítás legfőbb eszközeként.
Vagy tudja-e az olvasó, hogy a múlt századi Angliában a nagyobb lapoknak saját tenyészetük volt a tudósítások továbbítására, hogy Japánban nemrég a hírügynökségek, halászok, de még a doktorok is igénybe vették szárnyasaink segítségét, hogy Svájcban egy-egy veszélyes hegyi expedíció ma is visz magával galambokat? Hogy madaraink derítik fel Amerikában a szerencsétlenül járt tengerészeket, hogy ők szállítják a kórházi vérmintákat a franciaországi Lyonban? Meg hogy a postagalamb-versenyzés ötlete kocsmai verekedés közben született meg, hogy sajnos létezik „galambdopping”, és hogy a „hazatalálás műszerét” egyelőre nem sikerült megtalálni a galamb szervezetében?…
Róluk, katonagalambokról, hírvivő galambokról, postagalambokról szól Szikora András érdekes munkája. Végigkíséri e hírközlő ágazat szerepét az ember életében, fejlődését az ókortól napjainkig, szól a galambok betanításáról, sokoldalú felhasználásáról, ismerteti a postagalambsport sok-sok érdekességét, és arra is van gondja, hogy mindig külön kitérjen a magyarországi felhasználás, tenyésztés, hadi alkalmazás adataira.

Fizetési opciók

Banki előre utalás

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 3-5 munkanap
Személyes átvétel Hódmezővásárhely
Postázás 1000 HUF
Foxpost - csomagautomata 1100 HUF
MPL - csomagautomata 1100 HUF
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.

Mások ezeket keresték még