Gyarmathi Sámuel: Affinitas (reprint)


1.990 HUF 5.50 USD

Termék információk
Feltöltés ideje: 2024. április 22.
Termékkód: 5786362
Megtekintések: 20
Megfigyelők: 0
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

gutenberghaz (39)   
Pest megye

Válaszadás: 100%-ban8 óra alatt
Pozitív értékelések: 97.22%
Utolsó belépés: Tegnap, 08:28
Regisztráció: 2023. február 17.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Állapot:
Kötés típusa:ragasztott

A MAGYAR NYELV GRAMMATIKAILAG BIZONYÍTOTT ROKONSÁGA A FINN EREDETŰ NYELVEKKEL/TOVÁBBÁ A TATÁR ÉS A SZLÁV NYELVEKNEK A MAGYARRAL ÖSSZEHASONLÍTOTT SZÓJEGYZÉKEI

Tinta Könyvkiadó, Budapest, 1999. ragasztott papírkötés, 428 oldal, sorozatcím: Bibliotheca Regulyana, kötetszám: 3, 24 cm x 17 cm, az 1799-ben Göttigában kiadott mű reprint kiadása.

A magyar összehasonlító nyelvészet alapítója Sajnovics János (1733-1785) és Gyarmathi Sámuel (1751-1830). Gyarmathi Sámuel erdélyi orvosdoktor 1799-ben Göttingában adta közre röviden csak Affinitásként emlegetett latin nyelvű munkáját, amelynek most, két évszázad elteltével az első magyar nyelvű fordítását adjuk az olvasó kezébe. Az Affinitás is egyfajta demonstratio, vagyis bizonyítás: a magyar és a finn, a lapp, az észt, valamint több oroszországi finnugor nyelv rokonságának a szókészleten túl az alak- és mondattanra is kiterjedő, tehát grammatikai bizonyítása. Különös érdeklődésre tarthatnak számot a gyarmathi-kori magyar nyelvet tükröző szójegyzékek mellett az Affinitás terjedelmes szláv és török-tatár összehasonlító nyelvészeti és történeti kommentárjai.
A kiadásban a közreadókat azon szándék vezette, hogy tisztelegjenek Gyarmathi Sámuel előtt, aki munkájával nemzetközi hírnevet szerzett a magyar tudománynak, és hogy ezt a nyelvészeti alapmunkát mind többeknek és magyarul tegyék hozzáférhetővé és élvezhetővé.


Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-3 munkanap
Személyes átvétel Budapest IV.
Postázás 1490 HUF
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.

Mások ezeket keresték még