Nagyméretű kínai bronz lámpa a 70-es 80-as évekből, a klasszikus és eklektikus enteriőr kedvelőinek.


280.000 HUF 761.73 USD

Termék információk
Feltöltés ideje: 2024. április 18.
Termékkód: 4589633
Megtekintések: 908
Megfigyelők: 8
Eladó adatai

DesignCorner (85)    
Veszprém megye

Válaszadás: 100%-ban4 óra alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: 2024. április 26.
Regisztráció: 2020. szeptember 02.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Kor:1980-
Anyag:bronz

A mai modern lakások többsége eklektikus stílusban van berendezve. Ez a különböző korok és irányzatok harmonikus keverését jelenti.
Még e legmodernebb környezetben is sokszor rendkívül jól mutat egy-egy letűnt korokat idéző monumentális alkotás.

A kínai kultúra mindig nagy hatással volt az európai stílus korszakokra, ezért szívesen ajánlom ezt a lámpát lakberendezők figyelmébe. A 70-es, 80-as években készülhetet, de rendkívül pontos másolata 4000 éves elődjének.

A nehéz bronz váza a fa talapzattal és a lámpaernyővel együtt 107 cm magas.
Mintája történelem előtti időket idéz.
Fő motívuma a Tao-tie “ szörny” . Sokaknak a Matt Damon főszereplésével készült “Nagy Fal” című filmet juttathatja eszébe. A wikipedián kívül, maga a kínai történelem tudomány sem tudja pontosan behatárolni a szörny eredetét.

Bár nem említenek meg minket magyarokat, de ebben a bekezdésben bővebben írok a Tao-tiéről, mert mi hunok is nagy valószínűséggel alaposan érintettek vagyunk a témában. Mivel kis ország vagyunk, a világot nem nagyon érdekli történelmünk, hagyományaink. Kevesen tudják, hogy ugyan ez a motívum magyar pásztorszűrökön is megjelenik. Szoros kapcsolatban van ősi hadviselési szokásainkkal. Az időszámításunk előtti 3. évezredben mai Kína északnyugati részén jelentős hun királyságok, európai kolóniák voltak jelen. Fennmaradásuk záloga a megelőzéses hadviselés volt. A megfélemlítés is ezt a célt szolgálta. Az elképesztően jól képzett harcosok rendkívül furcsa és félelmetes öltözékekben portyáztak, fosztogattak Kína belső területein. Kinézetre talán a japán harci maszkokat és szarvakkal díszített ördögi öltözeteket kell elképzelni. (Japán ősi lakói ebben az időben szintén ezeken a területeken éltek) A fantasztikus maszkok elkészítéséhez pedig nagyban hozzájárult, hogy a góbi sivatag egyes részein hatalmas mennyiségű dinoszaurusz csontváz volt található. Innen származnak sárkányos meséink is. A kínai Takla-Makán hun halomsírjai ma is rejtik ezeket a fegyverzeteket.
Azt gondolom, hogy mi voltunk a szörny, ami időről időre kifosztotta Kínát. A Nagy Falat pedig a hunok ellen kezdték el építeni. Természetesen ezek csak részigazságok, mert az éghajlatváltozástól kezdve sok összetevője volt a kínai-hun háborúknak. Azért érdemes összevetni a máig fellelhető japán harci maszkokat és a kínai taotie ábrázolásokat. Illetve azt, hogy a római katolikus egyháznak. pontos leírásai vannak Attila vérben úszó agancsos, illetve egyéb állati szarvakkal ékesített sötét bőrszínű félelmetes seregéről. Meglepő, de a kínaiak a taotiét, az europai emberek meg az ördögöt mintázhatták a hunokról.

A lámpára nézve egy olyan ősi világ jelenik meg aminek a hunok is részesei voltak.

Állapota: kitűnő, elektronikusan már korábban felújították. Egyedül a lámpaernyővel kellett foglalkozni.. A tisztítás mellett, az hátsó részen található szétfoszlott címkét kellett eltávolítani. (Utolsó előtti fotó)

Szállítás: személyes átvétel, vásárlás előtti egyeztetéssel 125 km-es körzetben kiszállítás megoldható

Számla: csak magánszemély részére


Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-2 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételBalatonalmádi
Egyéb1 - 10000 HUF
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.

Mások ezeket keresték még