N15 Romantikus Lámpa mélytengeri kagylókból 28 cm csodás színvilágú kb 2-kg-os hatalmas ritkaság


25.000 HUF 68.75 USD

Garancia: 7 nap  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. december 27.
Termékkód: 4722900
Megtekintések: 128
Megfigyelők: 4
Eladó adatai

FINCSIFORMI (708)    
Győr-Moson-Sopron megye

Válaszadás: 100%-ban5 óra alatt
Pozitív értékelések: 94.44%
Utolsó belépés: Tegnap, 20:46
Regisztráció: 2011. november 19.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek

N15

Gyűjtői ritkaság . Igazi csemege a szépet kedvelőknek...

Romantikus Mélytengeri nagyméretű tengeri kagyló működő asztali lámpának való

gyűjtői ritkaság ami csodás színvilágú kb :2-kg-os eladó.

A képeken is látható állapotban. Öröm ránézni .

Tökéletesen működő, azonnal használható vagy még ebben az állapotában is ajándékozhatóan eladó

Mind küllemében, mind méretében megható szépségű használati tárgy.
Az árában kifejeződik a tárgy ritkasága és különlegessége.
28 cm magas 16 cm széles.

Szét szedhető ha valaki energia takarékos égőre kívánja cserélni

Pár helyen apróbb hibával ami a funkcióját semmiben nem befolyásolja.

CSAK érték biztosítva postázom.

EGY KIS SZAKIRODALOM : !

A tengeri csigák és kagylóhéjak formáinak, színeinek, mintázatának mérhetetlen változatossága a történelem kezdete óta elbűvöli az emberiséget. Mindig örömet szerzett birtoklásuk; a művészek, a mesteremberek gyakran választották modellként, nyersanyagként őket, akár építészeti díszítőelemet, akár ékszert alkottak belőlük. Amióta ember él a Földön, keresi, gyűjti e tengeri állatokat.

Sokuk húsa kedvelt táplálék, mészházaikat dísztárgyként, ékszerként, szerszámként, hangszerként, pénzként és még számtalan más módon hasznosították. Igen korán megjelent a csiga- és kagylóhéj díszítőelemként és vallási szertartások szimbólumaként is. A régészek 15000 éves sírokban is találtak csigaházakat: előkerültek az antik, a maya és az azték civilizációk temetkezési helyein egyaránt.

Több korszakban szerepeltek mitologikus szimbólumként, kultikus jelképek voltak születési, temetési ceremóniáknál. Érdekes, véletlen (?) egybeesés, hogy a görög mitológiában Aphrodité, a szépség és a szerelem istennője a tengerből, egy kagyló segítségével született, de ugyanez a motívum szerepel a maja legendákban hősük, Quetzalcoatl születésével kapcsolatban is.

A csiga- és a kagylóhéjak jelenléte a sírleletekben valószínűleg részben e legendákkal magyarázható; az újjászületésben, a feltámadásban tulajdonított nekik szimbolikus szerepet a hiedelem. Néhány csiga házát pénzként is használták évszázadokon át, más fajok a bíborfesték nyersanyagát adták. A középkorban egy kagylófaj a korai kereszténység jelképévé vált, amelyet a zarándokok ezrei hordtak ruhájukra erősítve.

Megtalálható a kagylómotívum nemesi címerekben is, például a Térdszalagrend lovagjainál, Sir Winston Churcillnél és Sir Anthony Edennél.
A reneszánsz kor festői, szobrászai, építészei különösen gyakran használtak csigát, kagylót modellként. Ekkor született meg a fésűs kagyló talán legismertebb, leghíresebb ábrázolása Botticelli "Vénusz születése" című képén.
A dísze csiga- és kagylóhéjakat igen régóta gyűjtik. Pompeji romjai közül előkerültek néhány antik gyűjtemény maradványai.

A legtöbb példány a Földközi-tenger mellékéről származott, de találtak az Indiai-óceánban honos fajt is.
Az újabb kori gyűjtőszenvedély a XVI-XVII. században lángolt fel, amikor számos utazó, kalandor, felfedező vágott neki a távoli tengereknek. A hajók a messzi tájak kincseivel megrakodva tértek vissza, néha az egész hajórakomány egzotikus csigákból, kagylókból állt.

A csigagyűjtés iránti érdeklődés az idő tájban a nagy gyarmatokat szerző hollandoknál érte el tetőfokát.
Manapság a gyűjtés újra reneszánszát éli. Sajnos ez a hobbi egyre inkább el üzletiesedik, a legszebb példányokat a kereskedőktől lehet a legkönnyebben beszerezni. A csigák azonban a természetet szerető, csodáló ember szívében továbbra is megmaradnak mint távoli tájak, tengerek hívogató üzenetei, különleges izgató utazások atmoszférájának hordozói.

Hazánk földrajzi adottságai miatt a tengerekkel kapcsolatos örömök és gondok csak közvetve, áttételesen érintik honfitársaink nagy részét. Néhány éve azonban tőlünk is egyre több turista jut el az Európát körülölelő tengerek partjaihoz, s a trópusi tájakra egyénileg vagy csoportosan ellátogatók száma szintén növekszik. A tengerparton tartózkodó ember előbb-utóbb személyes ismeretséget köt a tengeri élővilág néhány képviselőjével: a strandok homokján, a halpiacok forgatagában, a bizsuárusok standjain vagy éppen egy vendéglő asztalánál rendszerint szembe találja magát a csaknem 100000 ma élő tengeri csiga- és kagylóhéjat hazahozzuk magunkkal a jól sikerült utazás emlékeként.
A messzi tengerekről hozott csiga- és kagylóhéjak idővel sokszor porfogó limlommá válnak a lakásban, majd elhányódnak. Szerencsére nem ritka az sem, amikor gondosan megőrzik őket. a csigák és a kagylók változatos formáit, mutatós színeit, érdekes rajzolatát megkedvelő ember további utazásai során gyakran tudatosan keresi a találkozást e tengeri élőlényekkel, és idővel kisebb-nagyobb gyűjteményekre valót hord haza belőlük. Ilyenkor rendszerint fokozódik érdeklődése e mészházak lakói iránt is, kíváncsi lesz nevükre, életmódjukra, lakóhelyükre egyaránt.

A megvásárolt termékek a szállítás szempontjából , összevonhatóak nagybetűkkel a Savarián a POLIHISTOR felhasználó termékeivel is

  • KÉREM TEKINTSE MEG A FINCSIFORMI FELHASZNÁLÓ NEVEMEN MIVEL A TÉTELEIM KÖZÖTT , KVALITÁSOS ALKOTÁSOK , ÉRTÉKES MŰTÁRGYAKAT IS TALÁL
  • A TOVÁBBI SZÍNVONALAS, NAGYSZÁMÚ JÓVAL TÖBB MINT 1500 DB ÉRDEKES, RITKA , ÉRTÉKES,IGÉNYES TERMÉKEIMET A HONLAPOMON

Bal oldalon lent a lap alján ’Az eladó összes terméké’-re

kattintva át -illetve meg lehet nézni ,-a nagyszámú feltett

áruféleségeimet, sok-sok érdekes gyűjteményes ritkasággal.

Több db vásárlásánál - gazdaságosabb a posta ktsg.is.

FIGYELEM!

TOVÁBBI SZEBBNÉL SZEBB KÜLÖNBÖZŐ

STÍLUSIRÁNYZATOT IS KÉPVISELŐ ÉS NAGY

SZÁMBAN TALÁLHATÓ

CSILLÁROK, ASZTALI , ÉS FALILÁMPÁK ,EGYEDI ANTIK IGAZI BÚRA KÜLÖNLEGESSÉGEK, ÉS

URNALÁMPÁK IS TALÁLHATÓAK AZ AUKCIÓIM

KÖZÖTT A VIGYÁZAT NAGYON JÓ KATEGÓRIÁBÓL

KÉREM TEKINTSE MEG A TERMÉKLAP ALJÁN LEVŐ KÉPGALÉRIÁMAT IS , AHOL SOK-SOK RITKASÁGGAL,ÉS ÉRDEKESSÉGGEL TALÁLKOZHAT.

Garanciális feltételek

Garancia: 7 nap  

Fizetési opciók

Banki előre utalás

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-3 munkanap
Postázás 4750 HUF

Mások ezeket keresték még