Mid-century Reggiani Asztali Lámpa


425.000 HUF 1,156.20 USD

Garancia: 7 nap  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2024. február 16.
Termékkód: 5623372
Megtekintések: 129
Megfigyelők: 2
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

UrbanAntik (60)    
Pest megye

Hitelesített felhasználó

Gyorsan válaszol az üzenetekre
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Ma, 08:23
Regisztráció: 2021. március 12.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Kor:1950-1979
Anyag:réz
Állapot:korának megfelelő

Ritka Reggiani olasz asztali lámpa. 1970 körül készült. Oszlopos szerkezete 12 részből álló sárgaréz lámpák csoportjából áll. Eredeti kábelekkel. Szerelvényenként tizenkét E14 10w-os maximum izzót ajánlunk hozzá, de a vásárláshoz természetesen jár a szett. A kapcsoló 3 funkciós, váltva világítanak vagy az összes lámpa ég. Extravagáns, csodaszép darab. Korából eredően a belső részeken a patina erősebb. Apróbb karcok és patina látható rajta, ám összességében szép állapotban van.

Mérete:56 cm magas, 21 cm átmérő

Reggianiról

A Reggiani Illuminazione-t 1957-ben Olaszországban alapította Goffredo Reggiani, akinek a családja máig üzemelteti. A Reggiani Illuminazione ma egy nemzetközi vállalat, amely a világ egyik legjelentősebb lámpagyártójaként ismert el. A Venini és a Kartell mellett a cég a múlt század közepén lezajlott olasz formatervezési reneszánsz része volt, és új, pazar formákat és színeket vezetett be a modern belső terekbe. Míg a Kartell és a Venini a műanyagra, illetve az üvegre specializálódott, a Reggiani mindig is a világításra összpontosított, úttörő innovatív technológiákat vezetve minden típusú világításhoz, a fali lámpáktól a pályalámpákig.

A Reggiani az 1960-as években a fából, üvegből és fémből készült, elegáns, kifinomult világítótestek bevezetésével vált ismertté. Ez a mattüveg ernyős lámpatest a cég korai kínálatára jellemző, és a tíkfa melegségét – a dán modern bútorok és kiegészítők sikerének köszönhetően akkoriban nagyon népszerű volt – a futurisztikus, díszítésmentes sziluettel ötvözi. Az 1960-as és 70-es években a Reggiani csillárjai és függőlámpái egyre kalandosabbá váltak. A Space Age vonalai élénk árnyalatokkal és merész geometriai formákkal, mint például a gömbök halmaza ebben a Szputnyik csillárban, tükrözi az űrverseny iránti kortárs vonzalmat, amely befolyásolta a korszak tervezését, népszerű kultúráját, sőt divatját is. Az 1970-es évek végén Reggiani kezdett akrilt használni olyan darabokban, mint ez az élénk narancssárga asztali lámpa.

Az 1970-es évektől kezdődően a cég bemutatta az első kisfeszültségű halogén lámpákat Európában, majd az 1980-as években debütált a Downspottal. Az első teljesen állítható süllyesztett elektromos világítótest, a Downspot népszerű pályavilágítási forma lett, lehetővé téve az építészek és tervezők számára, hogy soha nem látott módon személyre szabják a megvilágítást. Ma a Reggiani a világítás élvonalába tartozik. 2009-ben piacra dobta a LED Luce rendszert, amelyet ma már számos nyilvános helyen használnak, beleértve a könyvtárakat, múzeumokat és bemutatótermeket. A cég Ambar lámpatesteit Rogers Stirk Harbour + Partners installációjához választották a Velencei Biennálé 15. Nemzetközi Építészeti Kiállításán.

UA706

Garanciális feltételek

Garancia: 7 nap  

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-2 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételBudapest I.
Postázás törékenyként5000 HUF
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.

Mások ezeket keresték még