KOMURA SANKYO KOHKI 100mm f/1.8 M42 objektív JAPÁNBÓL


250.000 HUF 680.12 USD

Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. június 16.
Termékkód: 5100208
Megtekintések: 438
Megfigyelők: 0
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

Kovert07 (18)  
Hajdú-Bihar megye

Hitelesített felhasználó

Válaszadás: 100%-ban3 perc alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: 2024. április 26.
Regisztráció: 2023. június 07.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Állapot:hibátlan

Nagyon ritka, rendkívül jó állapotú KOMURA SANKYO KOHKI 100mm f/1.8 M42 objektív. Gyártási szám:65131, Nincsenek karcolások, hibák sem a külső tokozaton, sem a lencsén. Professzionális, gondos felhasználótól származik. Nem gombás.

Történeti leírás:

Az erősen márkaorientált Japánban a tengerentúlon több nagy becsben tartott hazai régi objektív van, bár kisebb jelenléte van. Tipikus példa erre a KOMURA, egy nagy rekesznyílású teleobjektív, amelyet egykor a Sankyo Koki (Kommler Lens Co., Ltd.) gyártott, az Elicar, a Tapak International tervezett és a KOMINE gyártotta, a KIRON pedig a Kino Seiki.

Sankyo Kohki KOMURA 100mm F1.8 A Sankyo Koki (Kommler Lens) egy speciális lencsegyártó, amelyet a Sankyo Koki Research Institute vezet, amelyet Mitsuru Kojima hozott létre a tokiói Taito-kuban. A szakirodalomban feljegyzett alapítási év nem egyértelmű, és bizonyos körülmények között kellett lennie. Hivatalos dátuma: 1954 (valójában 1951[2]). Megalakulásának kezdetén a Chibanon márkanév alatt alvállalkozói gyártóként nagyítóobjektívekkel és 8 mm-es moziobjektívekkel láttuk el a piacot. 1955-ben a cég neve Sankyo Koki Co., Ltd.-re változott, a Chibanon márka megszűnt, és a cég megkezdte saját márka, a KOMURA szállítását. A "Sankyo" cégnév állítólag azt jelenti, hogy fenntartja az együttműködést és az egyensúlyt a három technológiai, értékesítési és tőkerészleg között. Ez idő tájt az objektívek között szerepelt a KOMURANON-E nagyítóobjektív, a 35 mm-es objektívek Leica foglalatokhoz és az egylencsés tükörreflexes fényképezőgépekhez, a Bronica (6x6 formátum) és a 6x9 formátumú közepes formátumú objektívek, valamint a 4x5 formátumú nagyformátumú objektívek. A nagylátószögű objektívek és a teleobjektívek álltak a fényképészeti objektívek termékfejlesztésének középpontjában, és ritkán gyártottak szabványos objektíveket, amelyeket gyakran fényképezőgépekkel együtt árultak.

A KOMURA márkanév állítólag a cégelnök Kojima és az ügyvezető igazgató, Inamura vezetéknevének kombinációja. Japánban azonban valamiért "Kommler"-nek hívják kiterjesztett végződéssel, és ezt a nevet használják az 1969-ben átnevezték cég hivatalos neveként is (Kommler Lens Co., Ltd.). Ha csak az angol helyesírást nézzük, akkor úgy is olvasható, hogy "Komura", tehát ha azt mondod egy külföldinek, hogy "Komura", akkor azt egyáltalán nem szabad érteni. A szakirodalom szerint a cég 1980 körül létezett. A Sankyo Koki által gyártott Kommler márkájú nagysebességű teleobjektívek közül sok a német ERNEMAN cég által a háború előtt kifejlesztett ERNOSTAR dizájnt alkalmazta. A fotósok számos lenyűgöző alkotást készítettek a cég objektívjei felhasználásával, és nagy rekesznyílású teleobjektíveiket a tengerentúli objektívek kedvelői "Ernosztar királyként" tartják számon.

KOMURA 100 mm F1.8-at nagysebességű teleobjektív, amelyet a cég az 1960-as években szállított a piacra. Az objektív konfigurációja 5 elemből áll, 4 csoportban és általában Ernostar type 2-nek hívják, ami megegyezik az Ernemann által a háború előtt gyártott Ernostar F1.8-val. Jellemzője, hogy egy darab új típusú üveget használ a háború előtti Elnostar nagy teljesítményűvé tételéhez. A rögzítő rész egy egyedi, 58 mm-es csavaros rögzítő volt, és egy eredeti adapteren keresztül kompatibilis volt különböző cégek kameráival.

Könnyen belátható, hogy miért értékelik újra a tengerentúlon, mert nehéz és jól elkészített.

Az objektív műszaki jellemzői az alábbi honlapon olvashatóak: https://lens-db.com/sankyo-kohki-komura-100mm-f18/


Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz
Postai utánvétel

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 3-5 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételDebrecen
Postázás8500 HUF
Külföldi szállítás
Európai Unión belül11000 HUF
Európán belül13000 HUF
Bárhova18000 HUF

Mások ezeket keresték még