Termékek
Összes kategóriában
részletes keresés

Római Postumus Ag ezüst Antoninianus 258-268


Most olcsóbb!

A leárazás október 29. 19:17-ig tart.

18.000,- HUF
12.600 HUF 42.59 USD

Garancia: örökös  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2019. október 14.
Termékkód: 1901010
Megtekintések: 797
Megfigyelők: 0
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai
 

wolf68 (484)   
Baranya megye

Gyorsan válaszol az üzenetekre
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Tegnap, 19:18
Regisztráció: 2011. június 24.
Anyag:ezüst

Postumus Marcus Cassianius Latinius 258-268 Gallienus ellencsászára.

A hatalom megszerzése

Postumus életének korai szakasza kevéssé ismert, de valószínűleg gall ősökkel rendelkezett, és mint gall származású katona került be a római hadseregbe, ahol karrierje folyamatosan felfelé ívelt. Kormányzója lett Germania Superior, vagy más adatok szerint Germania Inferior provinciának. Gallienus császár 258-ban a Dunához utazott, hogy megszemlélje a limest, míg Gallienus fia, Salonius Colonia városában maradt Postumusszal és Silvanusszal, Postumus hadvezértársával. Postumus a Rajna vonalát védte az alemann és frank csapatoktól, és támadásaikat sikeresen vissza is verte. A csaták után Silvanus a hadizsákmányt be akarta szolgáltatni a kincstárnak, míg Postumus a katonák között akarta szétosztani. Postumus megtámadta Coloniát, amit Silvanus és Salonius testőrsége védett. A várost elfoglalták, Silvanust és Saloniust megölték és Postumust császárrá kiáltották ki katonái (258).

Uralkodása

Postumus uralma – mint a Gall Birodalom császára – kiterjedt Gallia, Hispania, Germania és Britannia tartományokra. A birodalom fővárosa Colonia lett, saját szenátussal, konzulokkal és pretorianus gárdával. Postumus pénzt veretett, és eredményesen védte meg országát a germán betörésektől.

263-ban Gallienus császár hadjáratot vezetett Postumus ellen, aki azonban sikeresen védekezett. Gallienus súlyosan megsérült és visszatért Rómába. Többször már nem is próbálkozott támadást vezetni Postumus ellen.

Aureolus, Gallienus egyik hadvezére, aki Mediolanum város parancsnoka volt, 268-ban fellázadt Gallienus ellen, mire Gallienus ostrom alá vette a várost. Aureolus felajánlotta városát Postumusnak, ha segíti az ostromlottakat a védekezésben. Postumus elutasította a kérést, holott Mediolanum fontos stratégiai pont lehetett volna Postumusnak egy Róma ellen indítandó későbbi hadjárathoz. Mediolanum ostroma közben maga Gallienus császár is meghalt.

HalálaUgyanebben az évben, 268-ban Mogontiacumban egy katonai lázadás tört ki. Laelianus, Postumus egyik katonai vezére, akit a XXII. Legio Primigenia és a VIII. legio Augusta

is támogatott, császárrá kiáltotta ki magát. Habár Postumus elfoglalta

Mogontiacumot és megölte Laelianust, a saját csapatai fölött elvesztette

az irányítást, így végül Postumust saját emberei ölték meg

Mogontiacumban. Postumus örökösei Victorinus – aki már korábban Postumus társcsászára lett – és Marcus Aurelius Marius lettek, aki azonban csak rövid ideig volt hatalmon, és elvesztette az uralmat Britannia és Hispania fölött.

Forrás : Wikipédia

MINT A KÉPEN !l


A megnyert termékeket a Magyar Posta szállítja házhoz! Sima levélben és utánvéttel-el nem postázok! Személyes átvétel Pécsen lehetséges ! FIGYELEM !Kérem, a termék megnyerése után vegye fel velem a kapcsolatot! Köszönöm !


Garanciális feltételek

Garancia: örökös  

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Személyes átvételPécs
Postázás650 - 1690 HUF


Google+