Lapis András: Procopius Béla, 2018 ÉKE tagilletmény plakett


26.890 HUF 73.40 USD

Garancia: 30 nap  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. december 11.
Termékkód: 4444412
Megtekintések: 102
Megfigyelők: 0
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

eremkedvelo (351)   
BUDAPEST

Hitelesített felhasználó

Gyorsan válaszol az üzenetekre
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: 2024. április 19.
Regisztráció: 2012. szeptember 05.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Anyag:bronz

143 x 91 mm, peremében " 2018 ÉKE xx. 31 példány készült", kizárólag az újraalakult Éremkedvelők Egylete (ÉKE) tagjai részére volt elérhető.

ÉKE: "1905-ben lelkes éremművészek, műbarátok és éremgyűjtők egy kis csoportja egyedülálló kezdeményezéssel állt elő. A magyar plakett- és éremművészet fellendítésére, népszerűsítésére és a gyűjtőkedv terjesztésére egyletet alapítottak "Éremkedvelők Egyesülete", röviden ÉKE néven.
Az alapító tagok között olyan, nemzetközileg is elismert nevek szerepelnek, mint Beck Ö. Fülöp és Telcs Ede éremművészek, vagy dr. Gohl Ödön numizmatikus. Az ÉKE a tagjai számára évenkénti tagilletményként egy-egy plakettet vagy művészi érmet készíttetett. Az érmek elkészítésére az Egyesület pályázatot írt ki, a beérkezett jeligés pályaművek közül a választmány jelölte ki a megvalósítandó alkotást. Az Éremkedvelők Egyesülete által készíttetett érmek és plakettek máig a legszebb magyar éremművészeti alkotások közé tartoznak és a szépségük mellett ritkaságuk folytán is töretlen megbecsülésnek örvendenek a hazai és a nemzetközi gyűjtők között egyaránt. Az Egyesület tevékenysége azonban sokkalta szerteágazóbb volt, mint pusztán érem- és plakettkiadás: könyveket jelentettek meg, más egyesületekkel összefogva a magyar éremművészet bemutatására hazai és nemzetközi kiállításokat, gyűjtőtalálkozókat szerveztek, közvetlen kapcsolatot teremtettek a művészek és a gyűjtők között. Egy maréknyi lelkes műbarát a kezdeti lelkesedésével máig maradandó hatást ért el. Egyedülálló módon járultak hozzá ahhoz, hogy a magyar éremművészet általuk világhírűvé váljon.

Az ÉKE 1935-től egy közgyűlési határozat folytán Magyar Éremművészeti Egyesület, röviden MÉE néven folytatta tovább addigi tevékenységét egészen 1944-ig, azonban a kialakult európai helyzet miatt az utolsó öt évben érmet már nem készíttetett.

2005-ben a Magyar Éremgyűjtők Egyesülete keretében éremgyűjtők egy csoportja egyletet alapított "MÉE-Éremkedvelők Egylete", röviden MÉE-ÉKE néven, amelynek céljai azonosak az 1905-ben alapított ÉKE (Éremkedvelők Egyesülete) célkitűzéseivel"

forrás: eremkedvelok.hu

Posta: MPL vagy Foxpost, aktuális díjszabás szerint. A terméklapon megadott postaköltség tájékoztató jellegű, függ a kért csomagküldő cégtől és a címzéstől (csomagautomata, postapont, házhoz).

Garanciális feltételek

Garancia: 30 nap  

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételBudapest IX.
Postázás1435 HUF
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.

Mások ezeket keresték még