Millenniumi 2000 Ft-os emlékbankjegy - Díszcsomagolásban


4.800 HUF 13.06 USD

Termék információk
Feltöltés ideje: 2024. február 28.
Termékkód: 5655042
Megtekintések: 80
Megfigyelők: 2
Eladó adatai

Kovert07 (18)  
Hajdú-Bihar megye

Hitelesített felhasználó

Válaszadás: 100%-ban3 perc alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Tegnap, 17:40
Regisztráció: 2023. június 07.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek

Aranyszálas Millenniumi 2000 Ft-os emlékbankjegy - Díszcsomagolásban

A bankjegy kiváló állapotú ( UNC tartásfok )
Évjárat: 2000
Névérték: 2000 Ft
Kibocsátás dátuma: 2000 augusztus 20.
Előoldalon: A szent korona
Hátoldalon: Benczúr Gyula: Vajk megkeresztelése
Csomagolás: Eredeti, bontatlan MNB díszcsomagolás

2000 A Magyar Millennium Éve


Közös tisztelgésünk tanúja az új bankjegy. Főhajtás elődeink, őseink előtt. Ezer év közös múltjára emlékeztet. A teremtő akaratra, mely ma is élő, önálló államot alapított pontosan ezer évvel ezelőtt a Kárpát-medencében. A honfoglalás betetőzéseként Szent István népe csatlakozott az európai államok sorához. Ez a nép elfogadta - mert magáévá tette - a gondolatot: csak egy erős, önálló állam őrzi meg a magyarságot a népek tengerében. Erejét hittel és tudással vértezte fel. Úgy védte meg a hazát - és tudjuk, sokszor másokat is - a keletről jött viharok elől. A Magyar Millennium, az ezeréves államiság ünnepén büszkén vallhatjuk: elődeink munkája nem volt hiábavaló. Példájuk nyomán készülünk átlépni a magyar állam életének új korszakába, következő ezer évébe. A ránk hagyott kincseket, nyelvünket, kultúránkat megőrizzük és - miként történelmünk egyik legfőbb jelképét, a Szent Koronát - átadjuk majd a jövő századoknak.

A bankjegy, az állam pénze sokféle jelentést hordoz. Megtestesíti függetlenségünket, benne mérjük elvégzett munkánkat, hordozza nagy eleink, közös múltunk képeit. A magyar bankjegysorozat e különleges címletén ezért ábrázoljuk a Szent Koronát, amely az állami főhatalmat, az alkotmányosságot, a jogrendet jelképezi sok százada már. Királyaink a Szent Korona alatt tettek esküt az ország törvényeinek megtartására. Miként a törvény, akként a hit tartotta össze az elmúlt évezredet. Géza fejedelem Vajk fiának a keresztségben az István nevet adta. A Benczúr Gyula festménye nyomán készült metszet erre a sorsfordító pillanatra emeli tekintetünket, a kétezer éves kereszténységre és Szent Istvánra, Magyarország első királyára.

A Magyar Nemzeti Bank ekként tiszteleg az államalapítás ezredik évfordulóján, és bocsátja útjára a 2000 forintos emlékbankjegyet. Hirdesse sokáig eleink emlékezetét."

(forrás: Magyar Nemzeti Bank)

Fizetési opciók

Banki előre utalás

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-3 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Postázás890 HUF
Külföldi szállítás
Európai Unión belül2200 HUF
Európán belül1600 HUF
Bárhova3200 HUF

Mások ezeket keresték még