1980 - BÚCSÚZTUNK A HÚSZASOKTÓL - REMEK PÉLDÁNY AZ UTOLSÓK KÖZÜL! Olvass!


3.470 HUF 9.44 USD

Termék információk
Feltöltés ideje: 2024. március 15.
Termékkód: 5685789
Megtekintések: 33
Megfigyelők: 1
Eladó adatai

ferstex46 (3734)    
Veszprém megye

Hitelesített felhasználó

Válaszadás: 91%-bantöbb nap múlva
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Tegnap, 21:18
Regisztráció: 2017. április 10.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Típus:forgalomban volt

A kékhasú huszasunk ...rajta Dózsa György ​arcképével talán a leghosszabb ideig érvényes bankó volt...hisz 1949 októberében készültek az első példányok...és 1992 év végéig még használatos volt! Közben (aláírások változását kivéve) változatlan nyomással évente szinte nyomtak belőle!
Az ajánlat egy 1980-ban nyomott példány ..amikor utoljára nyomtattak húsz forintos bankjegyeket Magyarországon - Tímár Mátyás bankelnöksége alatt! IGAZI SZÉP GYŰJTEMÉNYES DARAB - DISZE LEHET EGY SOROZATNAK!
(Kevesen ismerik, hogy a 20 forintos bankjegy férfialakjának modellje Hegedűs István öttusázó, kétszeres magyar bajnok. 1948-ban állt modellt a bankjegy tervezőjének.
Hegedűs 1956 október 24-én reggel a Sportuszodába indult edzést tartani és a Szófia utcánál találkozott egy hangoskodó csoporttal, akik könyveket égettek. Ekkor egy teherautóból ávósok tüzet nyitottak a fegyvertelen emberekre és Hegedűst halálos lövés érte. A húszforintos bankjegy a kommunista hatalom bukása után, 1992-ben került csak bevonásra.)

Fizetési opciók

Banki előre utalás

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-2 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Postázás990 HUF
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.

Mások ezeket keresték még