Queen Anne Bone China kétszemélyes teás készlet


14.500 HUF 39.91 USD

Termék információk
Feltöltés ideje: 2024. április 25.
Termékkód: 4684480
Megtekintések: 16
Megfigyelők: 3
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

angyalibolya (364)   
Baranya megye

Hitelesített felhasználó

Válaszadás: 100%-ban17 óra alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: 2024. április 26.
Regisztráció: 2016. február 08.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Terméktípus:étkészlet
Készítő, márka:egyéb angol porcelán
Kor:1970-1989
Stílus:antik
Jelzett:jelzett
Állapot:hibátlan
Eredetiség:eredeti

Tisztelt érdeklődő!

Szeretném bemutatni önnek a kínálatomban szereplő Queen Anne Bone China kétszemélyes teás készletet.

A márkanév bevezetésére a II. világháború után 1950 körül került sor, amellyel valószínűleg Anna királynőnek hódoltak a gyártók.

Queen Anne-t 1702. ápr. 23-án koronázták Anglia, Skócia és Írország királynőjévé. 1707-ben – uralkodása - alatt mondta ki az Acts of Union (Egyesülési Törvény) Anglia (és Wales) és Skócia egyesülését Nagy-Britannia Egyesült Királysága néven (röviden Nagy-Britannia Királysága). Anna királynő uralkodik Nagy-Britanniában 1914. aug.01-én bekövetkezett haláláig.

A készleten látható Queen Anne márka nevet több porcelánkészítő is használta.

Így például az Enderson Works (elődje az 1911-ben létre jött a Shore & Coggins Ltd. volt, amelynek története 1878-ig nyúlik vissza.) használta 1959-től a gyár 1966-ban történő bezárásáig, majd az Allied English Potteries (A Shore & Coggins Ltd.-t megvásárló Thomas C Wild & Sons -1964-ben megvásárolva a Lawley Group-ot – létre hozza az Allied English Potteries-t.). De használta ezt a márkanevet a Ridgway Potteries is, amely később részévé vált a Royal Doulton-nak az 1970-es években. A Royal Doulton még 1981-ben is használta a Queen Anne márkanevet.

./.

A kétszemélyes készlet két csészéből, tányérból, cukortartóból, tejkiöntőből és a hozzá tartozó alátét tányérból áll.

A készlet díszítő eleme az angol porcelán díszítés által nagyon kedvelt rózsa. A fő motívum a pink rózsákból álló csokor, amelyet körbe fog zöld levélzete.

A csészék teljes elülső oldalát betölti a pink rózsacsokor. Kisebb csokor található a hátsó oldalán, illetve a csésze belső széle közelében. Talpán, fülén és felső szélén aranycsík fut végig. A csészék 7,5cm magasak, és felső átmérőjük 9cm.

A 16 cm átmérőjű tányérokon, valamint 14cm átmérőjű kiöntő alátát tányérján megtalálható a fő motívum mellett a két és egy rózsából álló motívumok is. Mindkettő széle hullámos kialakítású, vékony aranycsíkkal.

A cukortartó díszítése megegyezik a csészék díszítésével. Magassága 8cm, átmérője 11cm.

A kiöntő elülső oldalán látható a fő díszítő motívum, míg a hátsó oldalán a két rózsából álló kisebb csokor látható. Talpán, fülén, és felső szélén vékony aranycsík fut körbe. Űrtartalma kb. 2,5dl.

Nagyon kedves szép ajándék válhat belőle. A fotókon jól látható milyen sok arcát mutathatja a készlet a kísérő dekorációs elemek alkalmazásától függően.

./.

Köszönöm megtisztelő figyelmét.

Kérem, tekintse meg az eladó összes terméke között megtalálható többi kínálatomat is. Biztosan talál köztük olyan, amelyet szívesen mondana a magáénak, vagy adna ajándékba.

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-3 munkanap
Személyes átvétel Pécs
Postázás 2000 HUF
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.

Mások ezeket keresték még