WADE készítésű Happy Christmas teás kanna


15.500 HUF 42.82 USD

Termék információk
Feltöltés ideje: 2024. április 25.
Termékkód: 4684497
Megtekintések: 13
Megfigyelők: 1
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

angyalibolya (364)   
Baranya megye

Hitelesített felhasználó

Válaszadás: 100%-ban17 óra alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: 2024. április 26.
Regisztráció: 2016. február 08.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Terméktípus:egyéb tárgy
Készítő, márka:egyéb angol porcelán
Kor:1900-1949
Stílus:antik
Jelzett:jelzett
Állapot:hibátlan
Eredetiség:eredeti

Tisztelt érdeklődő!

Egy nagyon szép WADE készítésű Happy Christmas teás kannát szeretnék ajánlani a figyelmébe. A teáskanna az alkalmazott márkajelzés alapján 1945 és 1950 között készült.

./.

A Wade cég eredete 1810-re nyúlik vissza. Ez a cég kerámia termékeket gyártott a gyapot ipar számára, valamint a porcelán figurákat és alakzatokat. A Wade cég alapítója George Wade (1864-1938) 1905-ben megvásárolta Henry Hallen kerámia üzletét a Wellington Streeten, Burslemben, és a két vállalkozást egy új kerámia manufaktúrává egyesítette, amelyet Manchester Potterynek nevezett el. Halála után fia, George Albert Wade veszi át az üzletet. 1931-ben George Albert Wade az igazgatója, majd 1933-ban elnöke lett a Wade Heath és A. J. Wade Ltd.-nek is. 1935-ben a Wade Potteries, Ltd.-vé alakult, egyesítve a Wade Heath és AJ Wade Ltd.-t. George Wadet nevezték ki elnöke és George Heath lett az ügyvezető igazgató, majd Heaht 1937-es halála után George Wade vállalta a Wade Potteries irányítását. 1946-ban Wade bővítette a céget, és elkezdte gyártani az elektromos szigetelőket, mert háború végén az ipari kerámiára volt nagy a kereslet. 1958-ban Wade Potteries Ltd.-t átvette George Wade & Son Ltd és Wade (Ulster) Ltd. Az összes, Wade vállalat együtt Sir George Wade név alatt működött tovább. Ma a Wade Pottery márkás üvegpalackokat készít a skót whiskyt forgalmazóknak, mint a Bells, Chivas Regal Royal Salute Grouse, Glenfiddich és Glenlivet.

1954-ben, a Wade által bevezetett Whimsies (Hobórtosságok), és szinte azonnal népszerűek lettek. Az első állatokból álló Wade Whimsies kollekcióban ugró őz, egy ló, egy spániel és egy labda, egy uszkár és egy mókus volt. Ezt több Whimsie kollekció követte, (a Red Rose Tea Whimsies például). Ők még mindig részei a Wade termelésnek ma. A cég részletesebb történetét az ajánlat végén olvashatja el.

./

Az ajánlatban szereplő teáskanna a Boldog Karácsony nevet viseli. Designját Barry Smith és Barbara Wooton tervezte. Formája és színe a talpon álló, feldíszített, zöld fenyőfát idézi. A „fa” tetővel együtt három részre osztható. Az alsó harmadban, a fenyő alatt különböző ajándékok és ki nem bontott dobozok láthatók. Az egyik oldalon mackó, hintaló, labda, bohóc, vonat, míg a másik oldalon csak nem középen egy baba, tőle jobbra édesség, és búgócsiga látható. A már kibontott, látható ajándékok között még becsomagolt, sok-sok kisebb nagyobb színes szalaggal átkötött csomag található. Az ajándékok és csomagok között a háttérben, valamint a második harmadban (kanna felső részében) aranyszínű masnik között ívesen lehajló fűzér idézi az ünnepre feldíszített fenyőt. A harmadik harmadot a kanna teteje alkotja, amely maga is két részből áll. Az egyik részt az aranyszínű masnik között ívesen lehajló fűzér díszíti, míg a felső részen, - a fenyő csúcsán – az aranyszínű betlehemi csillag alkotja a tető fogóját.
A kanna teljes magassága (betlehemi csillag teteje) 16cm, talpának átmérője 10cm. Űrtartalma 3dl, amely két csésze teához elegendő.

Igazi különleges, csodálatos ajándék!

./.

Köszönöm megtisztelő figyelmét. Kérem, tekintse meg az eladó összes terméke között megtalálható többi ajánlatomat is. Biztos talál köztük olyat, amelyet szívesen mondana a magáénak, vagy adna másnak ajándékba.

./.

A készítő részletesebb története:

A Wade cég alapítója George Wade (1864-1938) Tunstallban született, Stoke-on-Trentben.
1905-ben George Wade megvásárolta Henry Hallen kerámia üzletét a Wellington Streeten, Burslemben, és a két vállalkozást egy új kerámia manufaktúrává egyesítette, amelyet Manchester Potterynek nevezett el.
George Albert Wade 1891 július 19-én született az idősebb George és felesége Marie Hart Wade gyermekeként. A Wade család végül elköltözött Burslembe (
Burslem egyike annak a hat városnak, amely összeolvadt, hogy létrehozzák a várost Stoke-on-Trent).
1905-ben George Albert Wade befejezte az iskolát, és csatlakozott a Wade családi vállalkozáshoz. Történt mindez akkor, amikor apja megszerezte Hallen üzletét és a Manchester Pottery megkezdte működését.
1927-ben az idősebb George visszavonult. 1938-ban bekövetkezett halála után fia, George Albert Wade veszi át az üzletet. Alkalmazza Jessie Hallent, hogy dolgozzon vele a Manchester Potterynél. Kezdetben kerti törpéket, porcelán virágokat, állatokat, és hölgy figurákat formáztak. 1930-ban Hallen saját részleget kapott, és remek porcelán virágdíszeket és hölgy figurákat készített.
1931-ben George Albert Wade az igazgatója, majd 1933-ban elnöke lett a Wade Heath and A. J. Wade Ltd.-nek is. Jessie Hallen kiváló modellezési ismereteivel és George kiváló marketing érzékével félelmetes párt alkottak.
Wade megszerezte az Disney licence-t a Hófehérke és a hét törpére figurákra, amelyeket Jessie Hallen modellezett. Végül Jessie Hallennek mindhárom Wade gyárban volt saját stúdiója.
1935-ben a Wade Potteries, Ltd.-vé alakult, egyesítve a Wade Heath és AJ Wade Ltd.-t. George Wadet nevezték ki elnöke és George Heath lett az ügyvezető igazgató.
Wade Heath készített szép, művészi kerámiát Art Deco stílusban, amely Flaxman Ware néven ismert.
Wade Heath is készített Mickey Mouse figura és játék Mickey Mouse teáskészlet, amelyet együtt valósítottak meg 1935-ben.
1937 júniusában George Heath hirtelen meghalt, és George Wade vállalta a Wade Potteries irányítását. Amikor a második világháború kezdődött Jessie Hallen elhagyta a Wadet, és soha nem tért vissza. George Wade behívták a South Staffordshire Regimenthez. 1940-ben előléptetik ezredessé és a Birkenheadben lévő Garrisonba utasították. 1946-ban Wade bővítette a céget. Vásárolt egy régi malmot Bann, Portadown, Észak-Írországban, és elkezdte gyártani az elektromos szigetelőket, mert háború végén az ipari kerámiára volt nagy a kereslet.
1950-ben az ír gyár bizonyított, mint a sikeres vállalkozás és Wade (Ulster) Ltd. néven egyesült.
Wade (Ulster)Ltd., mint foglalkoztató csúcspontján több mint 400 munkavállalót foglalkoztatott, és megindította a porcelán ajándéktárgyak előállítását.
Wade ír gyárát H. Straker Carryer működtette, és feleségét Iris Carryert (Sir George Wade legidősebb lánya) nevezték ki Művészeti Igazgatónak.
1952-ben Wade megvásárolta Brand Hall-t Norton-in-Hales közelében, Stoke-on-Trentben. Ez leginkább úgy ismerik a Wade porcelán gyűjtők, mint Bloodshot Hall a Whimsey-on-Why kollekcióból. 1954-ben, Wade bevezette Whimsies (Hobórtosságok), és szinte azonnal népszerű lett.
Wade Whimsiest Iris gondolta ki, és tökéletesen besorolta Wade termelésébe. Az első állatokból álló Wade Whimsies kollekció 1954-ben jelent meg. Ebben ugró őz, egy ló, egy spániel és egy labda, egy uszkár és egy mókus volt. Ezt több Whimsie kollekció követte, (a Red Rose Tea Whimsies például). Ők még mindig részei a Wade termelésnek ma.
1958-ban Wade Potteries Ltd.-t átvette George Wade & Son Ltd és Wade (Ulster) Ltd. Az összes, Wade vállalat együtt Sir George Wade név alatt működik tovább. 1986-ban Sir George Wade M. C. a Wade Pottery Group elnöke 94 évesen elhunyt.

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-3 munkanap
Személyes átvétel Pécs
Postázás 2000 HUF
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.

Mások ezeket keresték még