DeForma Design Csoport /Bedécs Monika /Zsolnay posztmodern fedeles kínáló, 1997


115.000 HUF 313.71 USD

Személyes átvétel
Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. december 13.
Termékkód: 4874180
Megtekintések: 170
Megfigyelők: 5
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

eclectik (218)  
BUDAPEST

Hitelesített felhasználó

Gyorsan válaszol az üzenetekre
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Tegnap, 18:43
Regisztráció: 2013. június 14.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Terméktípus:asztalközép, kínáló
Készítő, márka:zsolnay
Kor:1990-1999
Stílus:modern
Jelzett:jelzett
Állapot:hibátlan
Eredetiség:eredeti

DeForma Design Csoport - Bedécs Monika - Zsolnay posztmodern fedeles kínáló, 1997

A keramikus-iparművészekből álló csoport 1993-ban alakult. Tagjai több éves, sőt évtizedes gyakorlattal rendelkező, tapasztalt tervezők, művész-kézművesek, akik elsősorban a porcelán használati tárgyak formai megújítását határozták el. Témaválasztásukkal cseng össze nevük is: DeFORMA: De forma! "azért is a forma" - a névadó az egyik alapító, Dobány Sándor volt.

A résztvevő művészek korábban nem, vagy csak felületesen ismerték egymást. A szimpóziumokra magyar és külföldi iparművészeket is meghívtak. A témák kijelölését a felkészülés és tervezés követte, az együttgondolkodó, beszélgető, egymásra ható néhány hetes műhelymunka alakította közössé művészetüket. A munkájukhoz szükséges kiváló minőségű alapanyagokat a Herendi Porcelánmanufaktúra és a pécsi Zsolnay Porcelánmanufaktúra biztosította.

Tárgyaik - bármennyire egyéniek, jellemzőek alkotójukra és nem összetéveszthetők - kifinomultságukban egységesek, alkotásaik évről évre váltak egyre inkább "deformás" alkotásokká. Az alapítók közül néhányan időközben kiváltak, végül nyolcan maradtak együtt: Babos Pálma, Bedécs Monika, Benedek Olga, Dobány Sándor, Hajdú Zsófia, Kádasi Éva, Turcsányi Judit és Vida Judit. A hagyományos, megszokott, gyakran unalmas edényformák helyett sajátosan új, beszédes tárgyvilágot hoztak létre, megteremtve a kortárs porcelánművészetben az alkotás szabadságának követendő mértékét, és ezzel az attitűddel a fiatalabb keramikus-nemzedék számára minden bizonnyal kijelöltek egy új utat is. Hiszen művészi szabadsággal ezen a területen csak az élhet, aki professzionális szinten műveli szakmáját, hivatását; a porcelánművesség anyaga és technológiája szigorú következetességet, fegyelmet, pontosságot és tisztaságot követel.

Művészetük nem igazán osztályozható, de mégis, a kategóriákban gondolkodók kedvéért röviden: a DeForma Művészcsoport a posztmodern design nemzetközileg is elismert és díjazott hazai képviselője.


Nagy méret, 38cm, hibátlan, jelzett.


Az Iparművészeti Múzeum gyűjteményében megtalálható több darabjuk, kereskedelmi forgalomban rettentő ritka. A tárgyaik egyediek, nem sorozatgyártásra tervezettek, ebből a darabból sem biztos, hogy van még egy. Műtárgy, illetve iparművészeti értékbefektetésnek tökéletesen alkalmas, magas kvalítást képviselő alkotás..

Ha jól tudom, Bedécs Mónika ezen darabjai Pécsett, a Zsolnay-gyárban készültek

Megtekinthető, átvehető leginkább már Pécsett, a Zsolnay-negyedben, nagyon alkalmanként alkalmanként Budapesten. Postázni általában szinte azonnal tudom(Fox Mpl).

Aki hamar (1-2 stb. napon belül) szeretné megkapni a megvásárolt tárgyat, kérném hogy megvásárlás előtt egyezessen velem üzenetben - gyorsan válaszolok-, mert viszonylag gyakran utazom. Pécsett vagyok személyesen a legtöbbet, Pesten is előfordulok, de van, hogy 1-2 hönapig ott sem.


Fizetési opciók

Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 3-5 munkanap
Személyes átvétel Pécs

Mások ezeket keresték még