DT/204. W.R. Midwinter Ltd. – Rural England teás készlet, desszertes tényérokkal


39.000 HUF 107.51 USD

Garancia: 7 nap  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. szeptember 22.
Termékkód: 5001053
Megtekintések: 136
Megfigyelők: 1
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

Hellboy1 (1430)  
Békés megye

Hitelesített felhasználó

Válaszadás: 93%-ban3 óra alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Tegnap, 20:17
Regisztráció: 2019. augusztus 03.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Terméktípus:teás-, kávéskészlet
Készítő, márka:egyéb márka, készítő
Kor:1900-1949
Jelzett:jelzett
Állapot:korának megfelelő
Eredetiség:eredeti

Eladásra kínálom a képeken látható házasított teás készletet. Ez azt jelenti, hogy különböző korokból származó darabokból lett a készlet kigyűjtve. A gyártó a W.R. Midwinter angol gyártó, a dekor neve pedig az angol vidéki jelenetet ábrázoló, Rural England. Ez a közös bennük. A Burslem feliratú darabok (fő darabok és csészék) 1946-1947 előttiek, a tányérok és csézsealjak (Royal Staffordshire felirattal) pedig újabbak. Elég ritkán lehet komplett készletet látni, de még csak darabokat is ebből a színből (Mintakód: MDWLANBR). A készlet elemei szép állapotban vannak. Enyhe mázrepedezettség – a koránál fogva – és az érés jelei megfigyelhetők. A kanna csőrének végén egy kis csorbulás van, de látni alig, csak kitapintani lehet. Az ár a teljes készletre vonatkozik (tételes összetétele bemutatva).

Márka: W.R. Midwinter Ltd.

Téma: 6 személyes teás készlet desszertes tányérokkal

Anyaga: fajansz

Kora: 1946-1947. előtti és utáni

Szignó, jelzés: van

Készlet tartalma:

Teás kanna: 1 db.

Magasság: 17 cm (tetővel)

Szélesség: 21,5 cm (füllel-csőrrel)

Száj átmérő: 6 cm - 8,5 cm

Has átmérő: 13,5 cm

Talp átmérő: 9 cm

Cukortartó: 1 db.

Magassága: 6,6 cm

Száj átmérő: 11 cm

Talp átmérő: 6 cm

Tejkiöntő: 1 db.

Magassága: 9,5 cm

Szélessége: 14 cm

Száj átmérő: 7,5 cm – 9,5 cm

Talp átmérő: 7 cm

Teás csészék: 6 db.

Magassága: 6,7 cm

Felső átmérő: 9 cm

Csészealjak: 6 db.

Átmérő: 14,8 cm

Dessz. tányérok: 6 db.

Átmérő: 20 cm

A postázás a vevő igényével egyeztetve a mindenkor aktuális díjak szerint történik, kizárólag előre utalást követően, gondosan csomagolva, törékeny csomagként.

Kérem, amennyiben van még kérdése a termékről, akkor lehetőleg annak megvásárlása előtt és ne utána kérdezzen.

Kérem tekintse meg a többi termékemet is. Köszönöm!

Gyártói történet röviden:

WR Midwinter 1910-1932

WR Midwinter Ltd 1932-1987

Meakin & Midwinter Holdings Ltd 1968-1970

  • William Robinson Midwinter 14 évet töltött a Doulton gyárban a Nile Street-ben, Burslemben.
  • 1910-ben saját céget alapított egy kis üzemben a Bournes Bankban.
  • 1914 körül (1918?) megszerezte az Albion Pottery-t (Navigation Road, Burslem), majd az 1920-as években a Hadderidge Pottery-t.
  • William Robinson Midwinter Samuel Winkle-lel, John William Pointonnal és William Sherwin-nel is partnerségben volt cserépedénykereskedőként a „The Crown Potteries Company” és a „The Derby Pottery Company” cégeknél – ez a partnerség 1916-ban megszűnt.
  • 1932-ben a vállalkozást WR Midwinter Ltd. néven jegyezték be, William R Midwinter és AT Godwin igazgatókkal.
  • Az 1940-es évek elejére a művek mintegy 700 embert foglalkoztattak.
  • Roy Midwinter (WR Midwinter fia) 1946-ban csatlakozott a társasághoz, miután leszerelték a Királyi Légierőtől.
  • Az üzlet nagyon sikeres lett, és 1964-ben a Midwinter megvásárolta az AJ Wilkinson és a Newport Pottery üzleteit .
  • Az 1960-as évek végén a Midwinter pénzügyi nehézségekbe ütközött, és 1968-ban egyesült a J&G Meakinnel a „British Tableware Ltd” néven.
  • A Meakin-Midwinter üzletágat két évvel később, 1970-ben vette át a Wedgwood Group.
  • A Midwinter név a Wedgwood Csoporton belül 1987-ig maradt fenn, amikor a Meakin & Midwinter (Holdings) Ltd üzletágat bezárták.

Cégtörténet /kicsit hosszabban/:

Kerámiagyártó az Albion Pottery-ben, Navigation Road, Burslem, majd később szintén a Hadderidge Pottery-ben, Burslemben tevékenykedett. A WR Midwinter céget William Robinson Midwinter alapította a Bournes Bankban, Burslemben 1910 körül. Az üzlet gyorsan terjeszkedett, és 1914-ben a burslemi Navigation Road-on található Albion Works-be költözött. William Midwinter a Királyi Haditengerészetnél szolgált az első világháború alatt. Az üzlet a felesége kezében maradt. Az 1920-as és 1930-as években további terjeszkedés következett, majd 1932-ben az üzletet WR Midwinter Ltd. néven jegyezték be, William Midwinter és AT Godwin igazgatókkal. A cég ekkor vásárolta meg a Hadderidge Pottery-t, Burslemben. A gyártás a második világháború alatt is folytatódott, de jóval csökkentett szinten, és a háború befejeztével WR Midwinterhez fia, William Roy Midwinter is csatlakozott.

Roy Midwinter az 1950-es évek végén vette át az üzlet irányítását (bár apja még egy évtizedig aktív volt az üzletben), és az ő irányítása alatt a vállalkozás az 1950-es és 1960-as években a hazai cserépedények egyik vezető gyártójává vált. A Midwinter 1964-ben felvásárolta a szomszédos AJ Wilkinson Ltd-t és a Newport Pottery Co. Ltd-t. A vásárlás a „Fine” alakú étkészlet sikere és a cég „Fashion” étkészletei iránti folyamatos kereslet miatt a termelés bővítését célozta. A „Fine” forma sikere ellenére a cég az 1960-as évek végén pénzügyi nehézségekbe ütközött, és 1968 szeptemberében a J. & G. Meakin Ltd. vette át. Az egyesített csoport holdingtársasága a Meakin & Midwinter (Holdings) volt.

A WR Midwinter Ltd eredetileg Rockingham teáskannák, teaáruk és piperecikkek gyártója volt. Az 1920-as és 1930-as években a cég jól ismertté vált félig porcelán étkészleteiről, valamint a „Porcelon” kereskedelmi néven forgalmazott tea- és kávétermékeiről. Ezeket az árukat konzervatív stílusban díszítették, kivéve néhány art deco ihlette absztrakt mintát, amelyet Midwinter hagyományos formáira alkalmaztak. Faiskolai és díszes cserépedények is készültek. Ezek a második világháború előtti áruk kevéssé érdeklik a gyűjtőket. Roy Midwinter befolyása alatt a vállalat az 1950-es, 1960-as és 1970-es években vezette az étkészletek tervezésének forradalmát az Egyesült Királyságban. Eva Zeisel és Russell Wright amerikai tervezőktől ihletet merítve, a Midwinter 1953-ban piacra dobta a kortárs Stylecraft termékcsaládot, 1955-ben pedig a még radikálisabb Fashion formát. Ez utóbbi, amelyet Roy Midwinter és William Lunt rendezőtársa tervezett, jellemző a Midwinter stílusra. Az 1950-es évek és az 1960-as évek eleje, és gördülő vonalak, valamint a fogantyúk és egyéb alkatrészek beépítése az áru testébe. Perem nélküli lapjaival és folyékony, organikus vonalaival ma már az 1950-es évek dizájnjának ikonjaként tartják számon. Az emlékezetes minták, amelyeket a Midwinter házon belüli tervezője, Jessie Tate készített, vagy olyan művészektől rendeltek meg, mint Hugh Casson. 1960-ban Roy Midwinter megbízta David Queensburyt (később Queensbury márki) az 1962-ben piacra dobott „Fine” forma megtervezésével. Ez radikálisan eltért az 1950-ben népszerű lefolyó, organikus formáktól, de tartalék hengeres formája ismét felkeltette a közönséget. hangulat. A Fine alakzatot 1966-ban újramodellezték, és „MQ1” néven dobták piacra, és ugyanabban az évben a második Queensbury dizájn, az „MQ2” forma is megjelent.

Roy Midwinter az 1972-ben megjelent „Stonehenge” termékcsalád kifejlesztésében is nagy szerepet játszott. Pettyes mázával és merész vonalaival ez is megragadta a kor hangulatát és az erősen színes „Nap”, „Hold” és „Föld” mintákat. Eve Midwinter rendkívül népszerűek voltak egészen az 1980-as évek eleji piacról való kivonásukig.

A WR Midwinter Ltd. a „Porcelon” márkanevet használta az 1930-as években, valószínűleg 1953 körül. A háború utáni védjegyek között szerepel a cégnév, és sok esetben az alakzat neve – „Stylecraft”, „Fashion”, „Fine”, „Stonehenge” stb. Gyakran szerepel a mintáért felelős művész neve is.

Meakin & Midwinter (Holdings) Ltd /1968–1970/

A J. &. egyesülésének elősegítésére létrehozott holdingtársaság. G. Meakin Ltd. és WR Midwinter Ltd. Az egyesülést 1968 szeptemberében jelentették be, bár a szándék az volt, hogy mindkét vállalkozás továbbra is saját néven kereskedjen, és saját egyéni marketing- és értékesítési politikáját kövesse. Az egyesülést követően az egyesített csoportot British Tableware Ltd néven kellett volna ismerni, bár bizonytalan, hogy ezt a nevet használták-e valaha. Bár „összeolvadásnak” nevezték, a J. & G. Meakin Ltd volt a meghatározó befolyás, és a J. & G. Meakin elnöke és elnökhelyettese (JWE Grundy és A. Derek Jones) töltötte be ezeket a pozíciókat a holdingtársaság igazgatótanácsában.

Garanciális feltételek

Garancia: 7 nap  

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 3-5 munkanap
Személyes átvétel Gyula
Egyéb 2500 - 3500 HUF
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.

Mások ezeket keresték még