1950-es évek Schramberg Milano bonbonier Elfi Stadler/Ferdinand Langenbacher fekete alapon toll dísz


20.000 HUF 54.41 USD

Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. november 21.
Termékkód: 5307602
Megtekintések: 137
Megfigyelők: 0
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

GABRIELART77 (209)  
Bács-Kiskun megye

Gyorsan válaszol az üzenetekre
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Tegnap, 23:34
Regisztráció: 2015. szeptember 11.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Terméktípus:bonbonier, doboz
Készítő, márka:egyéb német porcelán

1950-es évek Schramberg Milano Elfi Stadler / Ferdinand Langenbacher fekete alapon toll mintázattal díszített bonbonier majolika.

Állapota: hibátlan gyűjteményi db.

Mérete:

-felső átmérője: 8 cm

-magassága: 4 cm

Elfie Stadler 1953 és 1963 között dolgozott a cégnél.

A Stadler mindenféle absztrakt dekort tervezett és különféle formákkal kísérletezett, így nagyon érdekes darabok születtek, amelyek olykor úgy tűntek, mintha balesetet szenvedtek volna, hajlottak, íveltek és horpadtak. Ez a darab az 1950-es évekből származik, és benyomást kelt a munkásságáról. Nagyon nehéz fellelni az alkotásait. Nagyon fiatalon, mindössze 38 évesen halt meg, de szerintem a német kerámiatörténet egyik csúcspontja.

Az 1950-es években az emberek maguk mögött hagyták a háború és a hiány sötét napjait. A fellendülő városokban építészek és várostervezők új jövőt építettek a felvirágzó népesség számára. Ez azt jelentette, hogy jobb életet kell építeni, jobb lakhatást jobb környékeken. Egyes helyeken többet romboltak le a régi városból, hogy helyet adjanak az „újnak és továbbfejlesztettnek”, mint amennyi a háború alatt elpusztult. Ilyen volt a lelkesedés az újrakezdés iránt. Fényesebb napok következtek.

Ez a beltéren is friss, új stílust igényelt. Természetesen sokan még mindig a hagyományosabb stílust választanák otthonukban, de ha bárhol is menő lenne, akkor modern mintákat választana a falakra, a berendezésére és a vázáira. Ez volt az egyetlen megfelelő párosítás a „Good Design” bútoraival. A modernista építészek évekkel a háború előtt betiltották a dísztárgyakat, és irracionálisnak, erkölcstelennek vagy akár bűncselekménynek ítélték azt Adolf Loos osztrák építész szerint. Tehát az egyszerűség és a funkcionalitás volt a szabály a modern építészetben és tervezésben. De bár a háromdimenziós dísz abszolút tabu lenne, egy kétdimenziós síkon a tervezők teljesen elvadulhatnak! És így is tettek. A művészet, a tudomány vagy a technológia ihlette, többnyire absztrahált mintákat készítettek minden színben, amit csak lehetett. Szín és minta, ahelyett, hogy ostoba díszítések lettek volna, inkább az építészet által diktált funkcionális formákat és tereket emelték ki, és kivonták a hideget a modernből. A modern mintával díszített dísz bosszúval tért vissza.

POSTÁZÁS CSAK IS ELŐREUTALÁS UTÁN!

Posta aktuális díjszabása szerint.

Címre,postán maradóra,vagy csomag automatába.

Az ára irányár, ajánlatát szívesen veszem.

Kérdése lenne nyugodtan írjon.

Nézze meg a többi termékeimet is!

Köszönöm,hogy itt volt.

Tisztelettel

Fizetési opciók

Postai utánvétel

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-2 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Postázás2400 HUF

Mások ezeket keresték még