1P746 Régi bajor címeres Bavaria porcelán bögre


5.800 HUF 15.82 USD

Garancia: 1 év  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. december 07.
Termékkód: 5456948
Megtekintések: 137
Megfigyelők: 1
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

antikvitasok (3020)    
BUDAPEST

Hitelesített felhasználó

Gyorsan válaszol az üzenetekre
Pozitív értékelések: 99.84%
Utolsó belépés: Ma, 11:06
Regisztráció: 2013. március 05.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Terméktípus:csésze, pohár
Készítő, márka:bavaria

Régi hibátlan állapotú Bavaria porcelán bögre. Rajta bajor pepita zászló és bajor címer látható. Alján zöld koronás jelzés: SELFMANN WEIDEN BAVARIA W.GERMANY

Szélesség: 7.7 cm

Hosszúság: 10 cm

Magasság: 8.3 cm

Súly: 0.27 kg

BAJOR ÁLLAMI NAGYCÍMER

A bajor állami nagycímer hosszú hagyományokra tekinthet vissza. 1950. június 5.-én a „törvény a Bajor Szabadállam címeréről” vezette be a címert mai formájában. Az ábrázolt jelkép mélyen gyökerezik Bajorország történelmében. A „Bajor állami nagycímer” heraldikai elemei mind önálló jelentéssel bírnak:

AZ ARANY OROSZLÁN

A bal felső mezőben található az arany oroszlán fekete mezőben. Eredetileg ez volt a rajnai őrgróf jelképe. Miután 1214-ben Lajos bajor herceg hűbérbirtoka lett az őrgrófság, évszázadokon keresztül ez szolgált az óbajor és a Pfalz-vidéki Wittelsbacher nemzetségek közös jeleként. A felágaskodó, aranyszínű és vörössel szegélyezett pfalzi oroszlán manapság a Felső-Pfalz-vidéki körzetre emlékeztet.

A FRANKFÖLDI GEREBLYE

A második mezőt a vörös és a fehér (ezüst) között három, a fehérből kiemelkedő csúcs osztja meg. Ez a „gereblye” 1350 körül jelent meg a würzburgi főapátság néhány településének címereként, majd 1410 körül a hercegérsekek pecsétjein is. A frankföldi gereblye ma a Felső-Frankföld, Közép-Frankföld és Alsó-Frankföld körzeteket képviseli.

A KÉK PÁRDUC

Balra lent, a harmadik mezőben fehér (ezüst) alapon egy arannyal szegett felágaskodó kék párduc látható. Az a jelkép eredetileg az Alsó-Bajorországban székelő ortenburgi őrgrófok címerében szerepelt (a 12. században). A későbbiekben a wittelsbachi nemzetséghez kerül az a birtok. A kék párduc ma az óbajor körzeteket, Alsó- és Felső-Bajorországot képviseli.

A HÁROM FEKETE OROSZLÁN

A negyedik mezőben, jobbra lent arany mezőben egymás felett három fekete a szemlélő felé tekintő, vörössel szegett oroszlán látható. Ez a jelkép a Hohenstaufen nemzetség, az egykori sváb hercegek (először 1216-ból ismert) régi címeréből származik. Az állami címerben ez a három oroszlán a Sváb-földi körzetet jelképezi.

A FEHÉR-KÉK SZÍV ALAKÚ PAJZS

A szív alakú pajzs fehér (ezüst) alapon kék dőlt rombuszokkal ékesített. Miután korábban Bogen grófjának címereként szolgált (1204-től), a szív alakú pajzsot 1247-ben a Wittelsbacher nemzetség vett át címereként. A fehér-kék rombuszok Bajorország elsődleges jelképének számítanak. A rombuszos pajzs Bajorország egészét jelképezi. A népi koronával díszítve hivatalosan is állami kiscímerként használják.

A NÉPI KORONA

A középen szívpajzsot hordozó negyedelt pajzson egy korona nyugszik, ami egy ékkövekkel díszített, öt ornamentális levéllel kivert arany abroncs. A népi korona, amely először az 1923-as címeren található, a királyi korona megszűnését követően a nép szuverenitását jelképezi.

A PAJZSTARTÓ OROSZLÁNOK

A pajzsot tartó két oroszlán egy 14. századi hagyomány továbbélése.

Forrás: https://www.bavariaworldwide.de/hu/bajororszagrol/allami-jelkepek/

Garanciális feltételek

Garancia: 1 év  

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz
Postai utánvétel

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-2 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételBudapest IX.
MPL - csomagautomata1650 HUF
MPL - házhozszállítás1800 HUF
PostaPont1650 HUF

Mások ezeket keresték még