Lorenzo Guazzini (1873-1923): "Ideális vagy igaz!" , szobor, terrakotta, 1905-ből


200.000 HUF 545.44 USD

Személyes átvétel
Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. augusztus 30.
Termékkód: 5205926
Megtekintések: 241
Megfigyelők: 1
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

Var347 (3970)    
BUDAPEST

Hitelesített felhasználó

Gyorsan válaszol az üzenetekre
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Ma, 06:27
Regisztráció: 2017. szeptember 27.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Téma:emberábrázolás
Anyag:terrakotta
Jelzés/Szignó:van
Kor:1900-1939
Állapot:korának megfelelő

A hátán lévő kard fogantyúja ragasztott, a kard hegye pedig letört. 34x25x14 cm.

"Lorenzo Guazzini életrajza
Lorenzo Guazzini, a 20. század elején főként Rómában tevékenykedő szobrász részt vett a Vittoriano monumentális komplexumban található Vittorio Emanuele Secondo kolosszális lovas szobra alvázának szobrászati ​díszítésére kiírt harmadik pályázaton, amelynek célja, hogy "A haza oltára". A pályázat témája felidézte az emlékmű civil és politikai jelentőségét, különös tekintettel Olaszország egyesítésére. A kért munka két nagyméretű, összességében csaknem száz méter hosszú és körülbelül négy magas frízt kívánt volna kialakítani, amelyeket Róma központi allegorikus alakjának két oldalán helyeztek volna el. Guazzini tizennyolc másik korszak legjobb olasz szobrászával, köztük Ettore Ximenessel, Arturo Dazzival, Lodovico Pogliaghival, Antonio Ugóval és Angiolo Zanellivel egy vázlat bemutatásával vett részt a versenyen. A pályázatért felelős bizottság az 1909. január 19-i ülésén elismerte az összes bemutatott vázlat jelentős érdemeit, de végül Angiolo Zanelliét választotta, aki azután elvégezte a munkát. A versenyben elszenvedett vereség ellenére Guazzini jelentős nyomot hagyott az olasz szobrászatban mellszobrok, portrék, medalionok és temetkezési munkák készítésével. Munkáját a kivitelezés pontossága és a virágos stílushoz való óvatos ragaszkodás jellemzi, nagy mesterséget tanúsítva az anyaghasználatban és a részletek megjelenítésében. Nevéhez azonban gyakran fűződik mindenekelőtt a Vittoriano-pályázaton való részvétel, amely kora művészeti vitájának élénkségéről és az Olaszország egyesítését jelképező emlékmű fontosságáról tanúskodik."

Termékeimet akkor tudom postázni/Mpl automatába küldeni/Foxpost automatába küldeni, ha a küldendő csomag értéke eléri a 10 e ft-ot, kérem, ezt figyelembe venni vásárláskor!

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz
PayPal  

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-3 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételBudapest XI.

Mások ezeket keresték még