Gyertyatartó Tiffany műhelyéből Kariatida alakkal


19.500 HUF 53.18 USD

Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. október 03.
Termékkód: 4225138
Megtekintések: 376
Megfigyelők: 2
Ajánlatok: 2 ajánlat
Eladó adatai

marika63 (1861)   
Fejér megye

Hitelesített felhasználó

Válaszadás: 90%-ban28 óra alatt
Pozitív értékelések: 99%
Utolsó belépés: Ma, 08:02
Regisztráció: 2013. január 30.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Készítő, márka:Tiffany
Kor:1900-1939
Állapot:korának megfelelő

Gyertyatartó  S LOUIS jelzéssel ellátott.

A jelzés szerint Louis Comfort Tiffany műhelyében készült.

Gót betűs gravírozás  látható rajta Dr. B.E-nek: SP felirat.

A talprészen kb. 1,5 cm lepattanás, de nem feltűnő.

Mérete:26,5 cm magas.

A képek nem tudták visszaadni a szépségét.

Kariatida alak..

Louis Comfort Tiffany amerikai üveggyáros, tervező, festő és ötvös 80 éve, 1933. január 17-én halt meg.

Tiffany 1848. február 18-án született New Yorkban, apja a város leghíresebb ékszerésze volt. Ő festészetet tanult, egy tájképfestőtől sajátította el a fény, a színek és a természet harmóniájának technikáját. Akvarelljei és olajképei európai és észak-afrikai utazásait örökítették meg. Különös érdeklődést tanúsított a középkori templomablakok iránt, s figyelme egyre inkább az üvegművészet felé fordult.
1879-ben iparművészeti és üvegipari céget hozott létre. A társaság enteriőröket tervezett, a díszítésben a kelta, a mór és a középkori művészet motívumait használta fel. Belső tereikkel új élet- és lakásstílust hirdettek. Érdekesség, hogy ügyfeleik között volt Mark Twain író és Chester Arthur amerikai elnök is.
Tiffany belekezdett az üvegtechnológia fejlesztésébe is, s díszes-opálos ablaküvegeket állított elő. 1880-ban szabadalmaztatta a Favrile (a latin eredetű szó jelentése: kézzel gyártott) üveget, célja az üveg fényének fokozása volt, a folyékony üveget színezékekkel keverték össze. 1885-ben a díszüveg-gyártásra gyárat alapított, amely eleinte főleg templomablakokat készített. Díszüvegeinek sajátos vonása a színhatás, amelyet tervszerűen, különböző üvegnemek céltudatos tervezésével ért el.
Tiffany munkáit 1894-ben Siegfried Bing német műkereskedő fedezte fel New Yorkban, a galériatulajdonos később Tiffany kizárólagos európai forgalmazójává vált. Tiffanyra hamarosan a modernizmus és a "Jugendstil" atyjaként tekintettek. 1890-től hatása érezhető volt az európai szecesszióra, különösen növényi motívumokkal díszített, a gyöngykagyló fényét az irizáló üveg színpompájával egyesítő, elegáns üvegtárgyain. Tervezett vázákat, gyertyatartókat, poharakat, bonbonniére-t és likőrös üvegeket. Leghíresebb művei az ólomba foglalt üvegből készült Tiffany-lámpák, amelyek kifejlesztéséhez az izzó feltalálása után, 1895-ben látott hozzá, s amelyeknek beszédes fantázianeveket adott (Szitakötő, Páva, Vízi liliom és Lótusz).
Tárgyaival több világkiállításon is szerepelt, így Chicagóban (1893), Párizsban (1900), St. Loiusban (1904).

Fizetési opciók

Banki előre utalás

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-3 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Postázás1200 HUF

Mások ezeket keresték még