19.századi fekete bársony selyem miseruha / 19th century Liturgical Chasuble Velvet Silk


50.000 HUF 137.18 USD

Termék információk
Feltöltés ideje: 2024. március 19.
Termékkód: 5707348
Megtekintések: 108
Megfigyelők: 1
Eladó adatai

Foxy81 (131)  
BUDAPEST

Hitelesített felhasználó

Gyorsan válaszol az üzenetekre
Pozitív értékelések: 85%
Utolsó belépés: Tegnap, 04:43
Regisztráció: 2011. január 26.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Állapot:korának megfelelő

A "dalmatika" szó jelentése és fogalma a magyar nyelvben: A "dalmatika" egy olyan liturgikus öltözet, amelyet a katolikus papság visel a szentmisén. A dalmatika hosszú, püspöki szoknyára emlékeztető felsőruha, amelynek hátulja nyitott, és két oldalán hosszú köpenydarabok lógnak le róla. Általában gazdagon díszített, gyakran arany vagy ezüst színű anyagból készül, és a szertartás megfelelő ünnepélyességét hangsúlyozza. A dalmatikát gyakran viselik az oltárszolgálatot végző diakónusok is. A dalmatika eredete az ókori Rómáig nyúlik vissza, és alapvetően megegyezik az antik római toga formájával. A középkorban vált elterjedtté a katolikus egyházban, és ma is fontos elemét képezi a papi ruházatnak. A dalmatikák általában jelentős liturgikus eseményekhez vagy ünnepekhez kapcsolódnak, mint például karácsony vagy húsvét. Összességében a "dalmatika" egy olyan öltözet, amely a katolikus papság által viselt liturgikus ruha, amely a szertartás ünnepélyességét és méltóságát hangsúlyozza.

Nagyon szép állapotú 19.századi miseruha. Bársony és selyem


The chasuble (/ˈtʃæzjʊbəl/) is the outermost liturgical vestment worn by clergy for the celebration of the Eucharist in Western-tradition Christian churches that use full vestments, primarily in Roman Catholic, Anglican, and Lutheran churches.[a] In the Eastern Orthodox Churches and in the Eastern Catholic Churches, the equivalent vestment is the phelonion.

"The vestment proper to the priest celebrant at Mass and other sacred actions directly connected with Mass is, unless otherwise indicated, the chasuble, worn over the alb and stole" (General Instruction of the Roman Missal, 337). Like the stole, it is normally of the liturgical colour of the Mass being celebrated.

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 3-5 munkanap
Személyes átvétel Budapest VII.
Postázás 3500 HUF
Külföldi szállítás
Bárhova 10000 HUF

Mások ezeket keresték még