0S439 Hillard Ensemble : Hillard Songbook CD 2 db


5.600 HUF 15.47 USD

Garancia: 7 nap  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. december 01.
Termékkód: 2131215
Megtekintések: 81
Megfigyelők: 0
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

retrozoli (2002)   
BUDAPEST

Hitelesített felhasználó

Gyorsan válaszol az üzenetekre
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Tegnap, 17:05
Regisztráció: 2012. november 27.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Műfaj:klasszikus zene

A The Hillard Ensemble zenekar A Hillard Songbook - New Music for Voices című 2 részből álló CD-je, angol nyelvű ismertető füzettel, szövegkönyvvel.

CD 1:
- Barry Guy: Un coup de dés
- Morton Feldman: Only
- Ivan Moody: Endechas y Canciones
- Piers Hellawell: The Hilliard Songbook
- Paul Robinson: Incantation
- Veljo Tormis: Kullervo's Message

CD 2:
- Gregorian: Adoro te devote
- James MacMillan: ...here in hiding...
- Arvo Pärt: And One Of The Pharisees...
- Summa
- Elizabeth Liddle: Whale Rant
- Joanne Metcalf: Music For The Star Of The Sea
- Michael Finnissy: Stabant autem iuxta crucem
- John Casken: Sharp Thorne
- Ivan Moody: Canticum Canticorum I

Szélesség: 14 cm

Hosszúság: 12.5 cm

Magasság: 2 cm

Súly: 0.204 kg

The Hilliard Ensemble

A Hilliard Ensemble egy angol férfi énekegyüttes, amely az angol énekeskultúra egyik legjelesebb képviselőjének számít. Munkásságuk mind a régi-, mind pedig a kortárs zene területén egyedülálló. Több száz koncertet adnak évente: Európában, az Egyesült Államokban és Japánban a legrangosabb fesztiválokon lépnek fel.

 

Az együttes az 1980-as években régizenei ensemble-ként vált híressé, amikor az EMI kiadó nagy sikerű felvételeket készített velük. Azonban már a kezdetektől nagy figyelemmel fordultak a kortárs zene felé. A Hilliard Ensemble gyümölcsöző kapcsolata az észt származású Arvo Pärttel, korunk egyik legnagyobb zeneszerzőjével, valamint a müncheni ECM kiadóval Arvo Pärt Passiójának híres, 1988-as felvételével kezdődött. Azóta is rendszeresen adják elő Arvo Pärt és más balti szerzők műveit mind lemezen, mind pedig koncertjeiken. 1994-ben a Hilliard Ensemble zeneszerzői versenyt hirdetett meg: a több száz beérkezett mű közül sok felkerült repertoárjukra, valamint egy dupla lemezt is készítettek belőlük (A Hilliard Songbook).

1994-ben Jan Garbarek norvég szaxofonossal közösen kiadták az 1990-es évek egyik leghíresebb zenei produkcióját, az Officiumot, melyet az egész világon óriási siker koronázott. A következő közös produkciójuk, mellyel egész Európát bejárták, a Mnemosyne volt. Ezek a lemezek mintegy 5000 év zenei anyagát ölelik fel. A ’80-as évek vége óta mintegy 20 önálló lemezük jelent meg az ECM-nél, és körülbelül ugyanennyi CD-n szerepelnek közreműködőként. Ezenkívül még számos lemezt készítettek egyéb kiadóknál is (EMI, Virgin, Coro, Harmonia Mundi). Nevükhöz több filmzene is fűződik.

 Az együttes tagjai

  • David James – kontratenor
  • Rogers Covey-Crump – tenor
  • Steven Harrold – tenor
  • Gordon Jones – bariton

Az együttes műsoraiktól függően gyakran 5 vagy 6 főre egészül ki.

 Koncertek Magyarországon

A Hilliard Ensemble már többször is járt Magyarországon. A '90-es években négyszer adtak koncertet hazánkban a norvég szaxofonos Jan Garbarekkel, híres Officium és Mnemosyne c. műsoraikból, amelyeken az együttes által megszólaltatott gregorián, középkori, reneszánsz és kortárs művekre Garbarek improvizált. Ezekre a koncertekre a budapesti Szent István és a pécsi bazilikában került sor. 2003. március 16-án a kecskeméti Kodály Iskolában, a British Council szervezésében léptek fel 5 főre kiegészülve. Legutóbb pedig 2007. augusztus 27-én a váci Fehérek templomában, a Consort Zenei Alapítvány által szervezett Börzsöny Barokk Napok régizenei fesztivál keretében adtak nagy sikerű koncertet, amelyen Dufay 'Se la face ay pale' miséje, Josquin motettái és a St. Martial kódexből származó középkori énekek hangzottak el.

Felvételek

Az együttes fennállásának négy évtizede során számtalan felvételt készített különböző neves kiadóknál. Nevük az EMI felvételei révén vált világhírűvé, de később a Harmonia mundi és más kisebb kiadók is készítettek velük lemezeket. A '80-as évek vége óta kiadójuk a világ talán legjelesebb kortárs-, klasszikus és jazz-zenei kiadója, a müncheni ECM Records. Mintegy 20 szólólemez, a Jan Garbarekkel készített Officium és Mnemosyne, valamint Arvo Pärt és más kortárs szerzők lemezei alkotják az együttes ECM-diszkográfiáját. Itt vették fel továbbá az együttes számára íródott zeneművekből álló A Hilliard Songbookot is. Az ECM Records és alapítója-vezetője, Manfred Eicher egyediségére jellemző tény, hogy a náluk megjelent Hilliard-lemezek nagy részét ugyanazon a helyszínen, az ausztriai Propstei St. Gerold monostorában vették fel. Az ottani templom nagyszerű akusztikája karakteres és összetéveszthetetlen hangzást kölcsönöz az ECM-nél megjelent Hilliard-lemezeknek.

Említést érdemel még a Coro által kiadott Hilliard Live sorozat, amely az együttes legjobb koncertjeiből válogat.

 

Forrás: wikipedia

Garanciális feltételek

Garancia: 7 nap  

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz
Postai utánvétel
PayPal  

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-2 munkanap
Személyes átvétel Budapest IX.
MPL - csomagautomata 1650 HUF
MPL - házhozszállítás 1800 HUF
PostaPont 1650 HUF

Mások ezeket keresték még