Vissza

Automatikus licit

Az automatikus licitrendszerünk kényelmesebbé teszi a licitálás folyamatát és lehetővé teszi, hogy ne kelljen minden egyes alkalommal visszatérnie, ha más felhasználók is licitálnak.

Hogyan működik az automatikus licit?

A licitálás során megadja azt a maximális árat, amelyet hajlandó kifizetni a termékért. Az eladó és a többi felhasználó számára sem ismert az Ön maximális ajánlata.

Ha újabb licit érkezik a termékre, a licitlépcsőnek megfelelően automatikusan növeljük az Ön ajánlatát. Mindig csak a szükséges mértékben növeljük az ajánlatát, hogy az elegendő legyen ahhoz, hogy az Öné maradjon a nyertes licit vagy hogy elérje a minimálárat (ha van). Mindezt az Ön által meghatározott maximális ajánlat eléréséig tesszük meg.

Ha egy másik felhasználó ugyanazt az összeget határozta meg maximális ajánlatként, mint Ön, erről értesítsük a licitálás során, így megfontolhatja a magasabb összeg megadását.

Példa az automatikus licit működésére:
1. A termék jelenlegi ára 1.000 Ft. Jelenleg Péteré a nyertes licit, aki 1.500 Ft-ban határozta meg a maximális ajánlatát. Ez az 1.500 Ft-os maximális ajánlat bizalmas információ, kizárólag Péter számára ismert.
2. Egy másik felhasználó, Andrea szintén licitál a termékre, ő úgy dönt, hogy 2.000 Ft-ot is megér a termék, ezért megadja a 2.000 Ft-os maximális licitet. Andrea lesz a nyertes licitáló.
3. Péter licitjét automatikusan növeli a rendszer 1.500 Ft-ra, ezért Andrea aktuális licitje 1.600 Ft.
4. Pétert üzenetben értesítjük, hogy túllicitálták. Ha nem növeli a maximális ajánlatát, Andrea fogja megnyerni a terméket.

Hasznos információ:
Ha a termék minimálárral rendelkezik és az Ön maximális ajánlata eléri vagy meghaladja az eladó által meghatározott minimálárat, a licitlépcső szerinti összeg helyett a jelenlegi licitje a minimálár összege lesz és onnan folytatódhat a licit.

Továbbra is szüksége van segítségre?

Írok az ügyfélszolgálatnak