Burkus József: Emlék rólad - kerettel 68x115 cm - alkotás: 54x101 cm - 1905/525


495.000 HUF 1,346.64 USD

+ Ingyenes szállítás
Garancia: 30 nap  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. december 11.
Termékkód: 5174803
Megtekintések: 396
Megfigyelők: 1
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

ArtStudioGaleria (42)   
Heves megye

Hitelesített felhasználó

Válaszadás: 100%-ban9 óra alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Tegnap, 11:34
Regisztráció: 2023. január 24.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Az eladó eredetiként jelölte meg az alkotást, amelyre 30 nap pénzvisszafizetési garanciát vállal. Az eladó állítása szerint az eredetiséget szakértő is megerősítette.
Művész:Burkus József (1957- )
Téma:akt
Technika:olaj
Stílus:szürrealizmus
Hordozó:vászon
Legnagyobb méret:közepes (80 cm-ig)
Szignó:szignózott
Állapot:hibátlan
Eredetiség:eredeti
Pénzvisszafizetési garancia az eredetiségre:igen
Eredetiségét szakértő megerősítette?:igen

Angol fordítás elérhető

A bruttó ár a keret árát is tartalmazza.

Burkus József 1957-ben, Bükkszentlászlón született.

1982-ben Nyíregyházán diplomázott, mint rajz és biológia szakos tanár. Mesterei: Koncz József, Balogh Géza, Bényi Árpád festőművészek voltak. Józsa Jánostól tűzzománcot tanult, s részt vett számos nyári alkotótábor munkájában, illetve csoportos kiállításokon.

Már a középiskolás éveitől kezdve (1973) a Zebegényi Szabadiskolát látogatta, ahol Hincz Gyula festőművész tanítványává fogadta, s a mester halála után kiállíthatott Vácott, a Hincz Kamarateremben (1986). Debrecen 1990-ben, képzőművészeti munkásságáért Nívó-díjban részesítették.

1990-ben Budapestre költözött. 1992-ben Svájcba költözött, először Baselba, majd Zürich-Horgenbe, ahol megnyitotta a „Barke” nevű saját galériáját, ami helyet adott a kortárs alkotók bemutatkozásának is.

Svájcban is rendszeresen szerepelt kiállításokon, a svájci sajtóban számos írás jelent meg munkásságáról. Ennek is köszönhetően rendszeres gyűjtői lettek, és több közintézet is vásárolt munkáiból, mint pl. Schweizerischer Rentenanstalt (Zürich), az International Caritas Corp. (Zürich), vagy a Schweizerischer Bankverein.

A svájci parlament 1994-ben engedélyezte, hogy St. Moritzban hivatalosan megnyílhasson az első Casino. Ebben az időben, Svájc legrangosabb kiállítóhelyén, St. Moritzban (méreteit tekintve is hatalmas) Kunsthalleban volt kiállításom. A Casinó belsőépítészei látták a kiállításomat, majd megkerestek, hogy képeimmel díszítsék azt a helyet, amit a világ leghíresebb, leggazdagabb emberei látogatnak. Mind a mai napig ott vannak a műveim. Még ebben az évben, Zürichben a Klein Galériába hívtak meg egy csoportos kiállításra, ahol festményeimet, a legendás Joseph Beuys vásznai mellett állították ki.

1996-ban Floridában, Boca Ratonban telepedett le. Itt az egyik előkelő galéria, az Addison kötött vele szerződést, ami a promóciót, s az értékesítés kizárólagosságát jelentette. Így kerülhetett az amerikai kortársművészet vérkeringésébe.

A kiállítási ajánlatok, és a megrendelések miatt New Yorkba költözött, ahol fél év után már a rangos Artspeak szakmai folyóirat méltatta munkásságát.

2000-ben Budapestre költözött, ahol felvételt nyert a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületébe. 2001-ben Feledy Balázs művészeti író monográfiát írt róla, A Határtalan címmel.
Kiállítással egybekötött könyvbemutatóra Budapesten, a Vigadó Galériában került sor.

Kecskeméten a Kortárs Galériában, 2003-ban kiállított, majd meghívást kaptott Szolnokra, az újonnan épült Art Euro Galériába, ahol 2004-ben állíthatta ki a legfrissebb munkáit.

2007-ben meghívást kapott a Kecskeméti Képtárba, amit Habsburg György, rendkívüli és meghatalmazott nagykövet nyitott meg.

2008-ban az a megtiszteltetés érte, hogy felkérte az Európai Parlament, hogy ott rendezzen egy kiállítást, hazánkat képviselve. A megnyitón, közel kétszáz prominens személyiség jelent meg. Számos országos és regionális média számolt be erről az eseményről.

Ebben az évben, Rejtőzködő neovénuszok címmel, Fejér Zoltán Kálmán tollából jelent meg munkásságát bemutató második album.

2011 márciusában, a magyar soros elnökség tiszteletére Brüsszelben, az Európai Parlament gyűjteményes tárlatán vett részt.


Garanciális feltételek

Garancia: 30 nap  

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Postai utánvétel

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-3 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Postázásingyenes szállítás
Postázás törékenyként3490 HUF
Külföldi szállítás
Európai Unión belül36000 HUF
Európán belül36000 HUF

Mások ezeket keresték még