Vissza

Hogyan működnek az értékelések?

Az értékelések a Galéria Savaria egyik alappilléreit jelentik. Ha tranzakciót bonyolít, azaz elad vagy vásárol a Galéria Savarián, értékeléseket szerez, amelyek megjelennek a publikus adatlapján. Az értékelések segítségével a felhasználók megoszthatják a másokról és a tranzakciókról alkotott véleményüket, illetve tapasztalataikat a közösség többi tagjával.

Az online piactéren kötött tranzakciók alapja a bizalom. Az értékelések segítségével jó hírnevet építhet ki a Galéria Savarián, valamint a másokkal kapcsolatban leírt véleménye, tapasztalata segítheti a közösség többi tagját abban, hogy képet kapjanak a felhasználó megbízhatóságáról.

A vásárlóról vagy az eladóról a tranzakció megkötését követően írhat véleményt, ehhez kattintson az értékelések menüpont tranzakcióim értékelése almenüpontjára. Az első kérdés, amelyre válaszolnia kell az értékelés során, hogy létrejött-e a tranzakció.

Attól függően, hogy egy adásvétel létrejött-e vagy sem más-más opciók közül választhat. Ha létrejött az adásvétel a minősítés pozitív, semleges vagy negatív lehet, valamint rövid szöveges megjegyzésben fejtheti ki a véleményét az adásvétellel, a felhasználóval, illetve vásárlóként a termékkel kapcsolatban. Az értékelésnek meg kell felelnie az értékelésekkel kapcsolatos irányelveknek. Annak érdekében, hogy az eladókról részletesebb képet kapjanak a vásárlók, a felhasználók csillagok bejelölésével 4 szempont alapján pontozzák az eladók teljesítményét. Eladóként sikeres adásvételt csak pozitív értékeléssel minősíthet.

Az elküldött értékelést utólag már nem tudja módosítani, viszont egy kedvezőtlen értékelést a felhasználónak lehetősége van 60 napon belül pozitívra javítani. Az Önnel kapcsolatban írt negatív vagy semleges véleményre lehetősége van válaszolni, így a közösség többi tagja az Ön véleményét is megismerheti a tranzakcióval kapcsolatban.

Sikertelen tranzakció esetén nem a pozitív, semleges és negatív minősítések közül kell választania, hanem a sikertelenség okát szükséges megjelölnie. Fontosnak tartjuk, hogy a Galéria Savarián kötött tranzakciókkal az eladók és a vásárlók is elégedettek legyenek, ezért olyan értékelési rendszer dolgoztunk ki, amely naplózza azokat az adásvételeket, amelyek valamelyik fél mulasztásából nem jöhettek létre. Tudjon meg többet a sikertelen értékelésekről.

Értékelési pontszámok
A minősítések határozzák meg az úgy nevezett értékelési pontszámot, amely a felhasználó adatlapján, a felhasználónév mellett jelenik meg. Ez az egyik legfontosabb statisztikai mutató a felhasználó adatlapján.
Tudjon meg többet az értékelési pontszámról, valamint ennek kiszámításáról.

Pozitív értékelések aránya
A pozitív értékelések aránya ugyancsak fontos mutatónak számít, ha egy felhasználó megbízhatóságáról, sikeres tranzakcióiról szeretnénk képet kapni.

Az egyik legfontosabb cél tehát, amire a Galéria Savaria felhasználójaként törekednie kell, hogy pozitívan záródjanak az adásvételei. A semleges, a negatív és a sikertelen rtékelések száma nemcsak a vásárlókban keltenek bizonytalanságot, de a Galéria Savaria rendszere is ezen minősítések alapján korlátozhatja a felhasználók státuszát. A korlátozás további regisztrációk indítását sem teszi lehetővé.

Mivel közösségünk számára fontos az őszinte, világos kommunikáció, valamint az átláthatóság csak akkor kerülhet sor értékelés módosítására vagy eltávolítására, ha az sérti az értékelésekkel kapcsolatos irányelveket.

A tranzakció létrejöttének dátumától számítva 21 nap áll a rendelkezésére, hogy jelezze a tranzakció sikertelenségét. Ezen időtartam támponként is szolgálhat az eladó és a vásárló számára, amely jelzi, hogy legkésőbb a határidő lejárta előtt el kell rendezni az adásvétellel kapcsolatos teendőket. 21 napot követően is lehetősége van értékelni, amely azonban már nem befolyásolja a jutalék felszámítását. Az értékelés adására 90 nap áll a Felhasználó rendelkezésére.

Továbbra is szüksége van segítségre?

Írok az ügyfélszolgálatnak